Poliția cumpără 300 de mașini 4×4 ca să-i prindă pe vitezomanii

IGPR a lansat o licitație pentru cumpărarea de autospeciale 4×4, care vor fi distribuite inspectoratelor județene de poliție. Acestea ar putea fi folosite pentru depistarea în trafic a celor care depășesc viteza legală și scapă de amenzile radar cu ajutorul stațiilor de emisie recepție.

Potrivit anunțului de licitație, autoritatea contractantă intenționează achiziționarea de autospeciale, în cadrul proiectului „Dezvoltarea unui sistem mixt mobil de monitorizare a traficului rutier privind încălcarea regulilor de circulație”.

IGPR justifică astfel investiția: ”achiziția este necesară pentru reducerea numărului și consecințelor accidentelor rutiere grave este necesar un control generalizat al vitezei care va permite combaterea acesteia într-un mod mult mai eficient, care este grevat în prezent de faptul că în România este legală utilizarea dispozitivelor de detecție a cinemometrelor și a stațiilor de emisie-recepție ce permit comunicarea liberă între conducătorii auto în vederea anunțării controalelor rutiere”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.