Un număr de 79 de medici de familie din județ sunt implicați în campania de vaccinare anti-covid

Prefectura Suceava a făcut cnoscut că, în cadrul campaniei de vaccinare anti-covid sunt implicate 79 cabinete medicale de familie de pe raza județului.
Prefectul Alexandru Moldovan și-a exprimat recunoștința pentru promptitudinea cu care Asociația județeană a medicilor generaliști, prin președintele dr. Irina Franciuc, a răspuns apelului adresat de către DSP Suceava în vederea implicării în campania de vaccinare voluntară.

„De asemenea, aducem mulțumiri domnului doctor Sorin Hîncu, președintele Colegiului Medicilor Suceava, pentru deschiderea și totala implicare manifestate în campania de informare și vaccinare voluntară a populației județului Suceava”, a mai spus Alexandru Moldovan.

Prefectul Alexandru Moldovan a mai făcut cunoscut că, începând cu data de 9 noiembrie, medicul Alexandru Calancea, directorul Spitalului Județean Suceva, în calitate de coordonator al măsurilor care trebuie dispuse la nivelul unităților medicale din sistemul public al județului Suceava în context Covid, a fost inclus prin ordin al prefectului județului în cadrul Nucleului de coordonare a vaccinării din cadrul Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției (CJCCI) Suceava. Din această comisie mai face parte dr. Olga Sturdza, medic primar boli infecțioase și șef de lucrări în cadrul Facultății de Medicină și Științe Biologice din cadrul USV.

A mai fost constituit și un grup suport din partea Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava, coordonat de prorectorul cu activitatea științifică, prof. univ. dr. Mihai Dimian, și de decanul Facultății de Medicină și Științe Biologice, prof. univ. dr. Mihai Covașă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.