Campanie de informare asupra fenomenului traficului de persoane în rândul minorilor

Asociația Institutul Bucovina desfășoară o campanie de informare asupra fenomenului traficului de persoane în rândul minorilor în județul Suceava

În perioada Noiembrie – Decembrie 2021, Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina desfășoară o campanie de informare și conștientizare a implicațiilor traficului de persoane în rândul minorilor. Campania se desfășoară în cadrul proiectului „REACT – Anti – trafic minori Suceava”, proiect cofinanțat de Consiliul Județean Suceava.

Prin intermediul acestui proiect minim 350 de elevi și 14 cadre didactice din școlile și liceele sucevene vor fi implicate în cadrul activităților proiectului.

Cadrele didactice vor participa la o serie de întâlniri și sesiuni de instruire susținute de specialiști în domeniul traficului de persoane, ceea ce contribuie la creșterea gradului de informare a acestora, cât și a capacității de recunoaștere a formelor acestui fenomen.

Elevii, vor fi implicați într-o campanie de conștientizare prin intermediul artei (grafică și pictură), mesajele exprimate de aceștia fiind ulterior utilizate în cadrul unei campanii se sensibilizare a publicului larg cu privire la problematica traficului de minori.

Seria de activități va fi încheiată cu o succesiune de activități de tip flash – mob prin intermediul căreia vor fi transmise mesaje de susținere către copiii victime ale traficului de persoane programate pentru luna Decembrie a anului 2021.

Înscrierea unităților școlare este posibilă în perioada 01.11.2021 – 12.11.2021 prin completarea formularului de înscriere disponibil online la adresa: https://forms.gle/8GUs2gkVRFyriCrh6

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.