400 de puncte de încărcare a vehiculelor electrice

Din noiembrie, clienții E.ON Energie România și cei ai Renovatio vor putea accesa pe platforma Hubject un număr de 400 de puncte de încărcare a vehiculelor electrice

În premieră în România, rețelele de încărcare vehicule electrice ale E.ON și Renovatio au fost integrate în platforma comună de e-roaming Hubject;

  • Punctele de încărcare vor putea fi accesate utilizând oricare dintre aplicațiile mobile E.ON Drive sau Renovatio e-charge, precum și card-urile RFID emise de cele două companii;
  • În același timp, se realizează conectarea a două proiecte cofinanțate de Uniunea Europeană și implementate în România de către E.ON (NEXT-E) și Renovatio (FastSEE);

Din cele aproximativ 1.500 de puncte de încărcare publice a mașinilor electrice din România, cele 400 aparținând E.ON Energie România și Renovatio sunt integrate, începând din luna noiembrie 2021, prin intermediul platformei de e-roaming Hubject. Astfel, utilizatorii E.ON Drive și Renovatio e-charge vor putea accesa toate punctele de încărcare operate de către cele două companii, folosind atât aplicațiile mobile, cât și card-urile RFID, contribuind astfel la o creştere extinsă a mobilităţii posesorilor de autovehicule electrice din România.

Hubject (www.hubject.com) este cea mai mare platformă internațională de e-roaming pentru furnizorii de servicii de încărcare a mașinilor electrice, oferind posibilitatea interoperabilității extinse pentru utilizarea rețelelor de încărcare. La acest moment, în România 7 furnizori având 470 de puncte de încărcare activează pe platformă, iar dintre acestea 400 sunt ale E.ON Energie România și Renovatio.

Viitorul transportului rutier va fi preponderent electric și noi suntem interesați să investim în proiecte ce prevăd stații de încărcare ultra-fast care să asigure clienților o încărcare de până la 80% a mașinii electrice, în mai puțin de 30 de minute. Deoarece ne dorim o dezvoltare a transporturilor sustenabile, nepoluante, iar utilizatorii de mașini electrice să poată utiliza infrastructura de încărcare adaptată necesităților de transport, un prim pas normal a fost unirea celor două rețele de stații prin platforma de e-roaming”, declară Claudia Griech , director general E.ON Energie România.

Interoperabilitatea este un element cheie în strategia Renovatio privind dezvoltarea infrastructurii de mobilitate electrică. Parteneriatul cu E.ON Energie România  va oferi posesorilor de mașini electrice accesul imediat la cea mai apropiată stație de încărcare, E.ON Drive sau Renovatio e-charge, de traseul lor, reducând astfel timpul total necesar alimentării cu energie, consideră Alexandru Teodorescu, director  Renovatio.

Începând cu anul 2017, atât E.ON Energie România, cât și Renovatio au început implementarea a două proiecte cofinanțate de Uniunea Europeană prin programul CEF Transport. NEXT-E (www.next-e.eu) și FastSEE (www.fastsee.eu) au contribuit semnificativ la dezvoltarea infrastructurii de încărcare a vehiculelor electrice din România. Integrarea platformelor E.ON Drive și Renovatio e-charge reprezintă în același timp conectarea celor două proiecte, o premieră în România .

Parteneriatul E.ON Energie România și Renovatio prin integrarea celor 400 de puncte de încărcare va oferi posesorilor de mașini electrice un confort sporit în deplasările pe distanțe lungi în România.

Statisticile arată o creştere semnificativă de la an la an a numărului de autovehicule electrice vândute în România, ceea ce indică o orientare clară către unul dintre cele mai nepoluante şi sustenabile mijloace de transport, la fel cum se întâmplă în lumea întreagă.

În acest context, este nevoie de tot mai multe proiecte care să permită dezvoltarea infrastructurii de încărcare a mașinilor electrice.

E.ON Energie România și Renovatio consideră că este esenţial să țină pasul cu această tendință și să vină în întâmpinarea dorinţelor şi a nevoilor posesorilor de autovehicule electrice şi nu numai, oferindu-le un acces facil la staţiile de încărcare.

 Despre E.ON Energie România
E.ON Energie România, membră a Grupului german E.ON, este furnizor integrat de gaze naturale, electricitate şi soluţii energetice având un portofoliu variat format din circa 3,3 milioane de clienţi, atât rezidenţiali, cât şi companii şi municipalităţi. Grupul E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă consolidată de-a lungul a circa 16 ani. De la intrarea pe piaţa din România, E.ON a investit circa 1,8 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor. Totodată, valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 2,5 miliarde de euro.

Despre Renovatio

Renovatio este unul dintre pionierii energiei regenerabile și leader al pieței de mobilitate electrică din România. De la lansarea rețelei e-charge, posesorii de vehicule electrice din România, sau aflați în tranzit prin țara noastră, au încărcat peste 4.5 milioane de kWh la stațiile Renovatio, însumând peste 35 milioane de km parcurși electric, ceea ce reprezintă mai mult de 4.400 tone CO2 evitate (am considerat un consum mediu de 13 kWh/100 km a unui vehicul electric, și emisii de 127 g CO2/km a unui vehicul echivalent pe combustie clasică).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.