Salon internaţional de carte „Alma Mater Librorum”

Biblioteca Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, în parteneriat cu Centrul de Reuşită Universitară şi Alianţa Franceză din Suceava, organizează, în perioada 25 – 26 noiembrie a.c., cea de-a VII-a ediţie a Salonului internaţional de carte „Alma Mater Librorum”, în format hibrid.

Dedicat Zilei Bucovinei, după o întrerupere de un an, singurul salon de carte din România organizat de o universitate, într-o universitate, se bucură, la această nouă ediţie, de o participare largă din Republica Moldova, Ucraina, Franţa, Statele Unite ale Americii şi România, anunţă organizatorii.

Astfel, 20 de edituri, case editoriale, librării sunt prezente în format fizic sau online.

Şase axe importante de dezbatere structurează evenimentele Salonului:

„Publicarea, editarea şi accesul la publicaţii” – moderator, lector univ. dr. Victor-Andrei Cărcăle;

„Nevoia de lectură, nevoia de informare” – moderator, asistent univ. dr. Costel-Ioan Cioban;

„Când, cum şi ce mai scriem?” – moderator, bibliotecar Ramona Ţabrea;

„Ziua Internaţională a Profesorului de Limbă Franceză” – moderator, lector univ. dr. Mariana Şovea;

„Diversificarea formelor de lectură” – moderator, asistent univ. dr. Ioan Fărmuş;

„Noi experienţe ale vieţii” – moderator, lector univ. dr. Marius Cucu.

În cadrul manifestării sunt prevăzute peste 30 de lansări şi prezentări de carte şi de reviste, conferinţe, numeroase întâlniri cu autorii, editorii, cu personalităţi ale culturii româneşti şi străine, cu tineri creatori de literatură.

Acestea sunt evenimente care se vor desfăşura în holul central al corpului istoric al USV, în sala de lectură „Mihail Iordache” şi în sala de lectură Periodice din corpul A.

Ca în fiecare an, Salonul internaţional de carte „Alma Mater Librorum” are un invitat de onoare care, la această ediţie, este Editura Cartier din Chişinău.

Tot ca în fiecare an, acest salon de carte lansează manifestări în jurul ideii de lectură, descoperă şi promovează tinere talente, încurajează cercetarea ştiinţifică.

Şi tot ca în fiecare an, dialogul generaţiilor devine unul dintre punctele de atracţie ce identifică salonul de carte de la USV.

În cadrul manifestării vor fi înmânate 12 diplome speciale şi peste 50 de diplome de participare.

Salonul internaţional de carte „Alma Mater Librorum” este deschis şi publicului larg, pe baza certificatului de vaccinare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.