Informare meteo de vânt puternic și polei până luni la amiază

Meteorologii au emis o informare meteo de precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului și polei, începând de duminică, 5 decembrie, ora 20:00 și până luni, 6 decembrie, la ora 12:00, valabilă și în județul Suceava . În intervalul menționat temporar va ploua în vestul, sud-vestul, centrul și nordul țării.  Începând din noaptea de luni spre marți (6 spre 7 decembrie) aria precipitațiilor se va extinde dinspre sud-vest și va cuprinde toate regiunile. La munte va ninge, în centrul, nordul și nord-estul țării treptat vor predomina ninsorile și local se va depune strat de zăpadă.

INFORMARE METEOROLOGICĂ
Interval de valabilitate: 05 decembrie, ora 20 – 06 decembrie, ora 12
Fenomene vizate: precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului, polei
Zone afectate: conform textului 

          În intervalul menționat temporar va ploua în vestul, sud-vestul, centrul și nordul țării. Ploile vor fi moderate cantitativ în sud-vest, unde se vor acumula cantități de apă de 15…20 l/mp și izolat 30 l/mp. Îndeosebi în Transilvania, precum și în centrul și nordul Moldovei, pe arii restrânse vor fi depuneri de polei. În zona montană înaltă va ninge și se va depune strat nou de zăpadă și vor fi intensificări ale vântului, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

     Notă: Începând din noaptea de luni spre marți (6 /7 decembrie) aria precipitațiilor se va extinde dinspre sud-vest și va cuprinde toate regiunile. La munte va ninge, în centrul, nordul și nord-estul țării treptat vor predomina ninsorile și local se va depune strat de zăpadă.

  

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN
Interval de valabilitate: 05 decembrie, ora 20 – 06 decembrie, ora 08
Fenomene vizate: ninsori și intensificări ale vântului
Zone afectate: local în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1700 m

         Local în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1700 m va ninge, se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăși la rafală 70…80 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.