Mersul Trenurilor 2021-2022, în vigoare din 12 decembrie

Din data de 12 decembrie intră în vigoare noul mers al trenurilor pentru anul 2022, CFR anunțând că în noul Mers al Trenurilor 2021-2022 vor circula în medie 1.200 trenuri zilnic operate de CFR Călători. Mersul trenurilor va fi valabil până la data de 10 decembrie 2022.

CFR precizează că oferta de transport feroviar de pasageri este adaptată cererii de piaţă atât prin optimizarea duratelor de parcurs, cât şi a programului şi capacităţii de transport, în limita resurselor disponibile.

Conform clubferoviar.ro, pe relația București-Suceava circulă în momentul de față șase perechi de trenuri directe, toate ale CFR Călători, iar după 12 decembrie numărul lor va scădea la cinci.

Explicația este că trenul IRN 1653, cu plecare la ora 21,30 din București Nord spre Vatra Dornei, se anulează. În schimb, trenul IRN 1757 cu plecare la ora 22,30 din București și care acum circulă până la Suceava își prelungește traseul până la Vatra Dornei.

Durata călătoriei scade și pe Magistrala 500. În prezent, cel mai rapid tren București-Suceava este IR 1755 (cinci ore și 39 de minute), iar după 12 decembrie același tren va face doar cinci ore și 31 de minute.

Pe relația Iași-Timișoara Nord, din 12 decembrie, vor fi două perechi de trenuri pe zi, dar durata călătoriei crește simțitor. Cel mai rapid tren (IR 1833) străbate acum distanța în 15 ore și 53 de minute, iar după intrarea în vigoare a noului program de circulație, aceeași garnitură va face 16 ore și 11 minute.

Ca elemnt de noutate, CFR Călători și MAV Start Ungaria au convenit asupra îmbunătățirii ofertei de transport România – Ungaria prin frontiera Curtici asigurându-se pe timpul zilei trenuri în cadență la interval de 2 ore. Au fost introduse în plus 4 perechi de trenuri, 1 pereche („BEGA” – IR 378 și IR 377) în relația Timișoara – Budapesta și retur, 2 perechi („MUREȘ” și „CRIȘ”  – IR 374, IR 375, IR 376 și IR 379) în relația Arad – Budapesta și retur, 1 pereche („ZARAND”  – IR 370 și IR 371) în relația Arad – Szolnok și retur.

Și trenul „Prietenia” pe relația București – Chișinău (IR 401 și IR 402) își reia circulația. trenul  va circula de două ori pe săptămână în luna decembrie 2021 (IR 401 Chișinău – București în zilele de joi/vineri și duminică/luni, IR 402 București – Chișinău în zilele de luni/marți și vineri/sâmbătă) și de trei ori pe /săptămână în anul 2022 (IR 401 Chișinău – București în zilele de marți/miercuri, joi/vineri și duminică/luni, IR 402 București – Chișinău în zilele de luni/marți, miercuri/joi și vineri/sâmbătă).

 

Reduceri tarifare și modalități de cumpărare bilete:

CFR Călători oferă o gamă diversă de oferte comerciale (ex. abonamente, card TrenPlus, dus-întors, anticipație, etc). Detalii pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea Trafic intern.

Acceptarea călătoriei posesorilor de abonamente valabile la tren Regio la o serie de trenuri InterRegio în perioada 12 decembrie 2021 – 11 iunie 2022.

Pentru asigurarea accesului la un număr mai mare de trenuri a persoanelor care se deplasează pentru navetă se acceptă călătoria posesorilor de abonamente valabile la tren Regio la trenuri InterRegio pe distanțe de până la 30 km.

Trenurile de pe ruta București Nord – Aeroport Henri Coandă și retur au la dispoziție terminale BCR contactless (Mastercard sau Visa), pentru plata biletului de călătorie prin orice tip de dispozitiv de plată: card, telefon sau ceas inteligent. Întregul proces de cumpărare este simplu, intuitiv și rapid: se selectează tipul de călător adult / copil, iar plata se face prin poziționarea dispozitivului de plată contactless în fața terminalului BCR.

CFR Călători facilitează achiziționarea ușoară și rapidă a biletelor de tren prin aplicația mobilă  “CFR Călători mersul trenurilor și bilete online”. Instalarea acestei aplicații mobile se poate face prin căutare în Magazin Play (Ex: „bilete CFR online”).
Distribuția de bilete se asigură prin următoarele canale: online, staţii şi agenţii CFR, automate de vânzare în gări și distribuitori autorizați cu care există parteneriate de vânzare bilete.

Broşura „Mersul Trenurilor de Călători 2021-2022” va putea fi achiziţionată din principalele gări şi agenţii CFR din Bucureşti şi din ţară la preţul de 19 lei. Deoarece conţinutul poate suferi modificări, rugăm călătorii să solicite informaţii cu privire la mersul trenurilor de la staţiile şi agenţiile CFR sau să acceseze site-ul www.cfrcalatori.ro.

Purtarea măștii de protecție la bordul trenurilor CFR Călatori este obligatorie pe toată durata călătoriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.