Cod galben de ninsori, polei și vânt puternic cu rafale de până la 100 km pe oră

O avertizare cod galben de ninsori și viscol în zonele de munte din mai multe județe este în vigoare începând de vineri, 24 decembrie, până  sâmbătă, la ora 10.00.

Potrivit ANM, sunt vizate zonele montane din județele Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Bihor, Cluj, Bistrița-Năsăud, Suceava, Mureș, Harghita, Neamț, Covasna, Bacău, Vrancea, Buzău, Brașov, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Caraș-Severin, Hunedoara și Alba.

Vântul va prezenta intensificări la munte, îndeosebi în zona înaltă, cu rafale ce vor depăși 80-100 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității.

În Munții Apuseni, în grupele vestice ale Carpaților Meridionali, în Carpații Orientali și în județele Maramureș, Satu Mare, Sălaj și Bistrița va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, local consistent.

ACTUALIZARE
INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 24 decembrie, ora 12:00 – 26 decembrie, ora 10:00
Fenomene vizate: precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului și polei
Zone afectate: conform textului

      În Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș, temporar vor fi precipitații mai ales sub formă de ploaie. Cantitățile de apă acumulate pe tot parcursul intervalului vor depăși local 20…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp, cu precădere în zona deluroasă și în cea montană, la altitudini sub 1600 m unde va determina topirea stratului de zăpadă.
      Pe alocuri se va depune polei.
Local vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor cu viteze în general de 45…55 km/h.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Interval de valabilitate: 24 decembrie, ora 12:00 – 25 decembrie, ora 10:00
Fenomene vizate: ninsori însemnate cantitativ și viscol
Zone afectate: zona montană înaltă

      Vântul va prezenta intensificări în zona montană înaltă, cu rafale de peste 80…100 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității. În Carpații Orientali, Munții Apuseni și vestul Carpaților Meridionali, la altitudini în general de peste 1700 m, local va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat nou și consistent de zăpadă.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 24 decembrie, ora 12:00 – 24 decembrie, ora 23:00
Fenomene vizate: ninsori abundente și viscol puternic
Zone afectate: la altitudini de peste 1700 m în Munții Apuseni

      La altitudini de peste 1700 m, în Munții Apuseni, va ninge abundent și vor fi intensificări ale vântului care la rafală vor depăși 100…110 km/h, determinând viscol puternic și reducerea vizibilităţii sub 50 m.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Sursa: Meteo România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.