Eroii martiri ai Revoluţiei din 1989 comemorați la Fălticeni

Miercuri, 22 decembrie, începând cu ora 12,00, Primăria municipiului Fălticeni, în colaborare cu Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava, Şcoala de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni şi Inspectoratul pentru Situaţii  de Urgenţă Suceava, au comemorat, eroii martiri căzuţi în Revoluţia din decembrie 1989.

La „Monumentul Eroilor Revoluţiei” situat pe strada 2 Grăniceri, a avut loc un ceremonial militar, după care au fost depuse coroane de flori din partea administraţiei publice locale, Prefecturii, Consiliului Judeţean Suceava, Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni, Asociaţiei Veteranilor de Război, Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere, Filiala Suceava a Asociaţiei „Cultul Eroilor” și din partea partidelor politice cu reprezentare în Consiliul Local. Primăria Fălticeni a fost reprezentată de primarul Cătălin Coman, viceprimarul Constantin Bulaicon şi administratorul public Alexandru Rădulescu, Prefectura Suceava de secretarul general Claudia Nichifor.

Și în curtea Catedralei Ortodoxe pe Stil Vechi „Constantin şi Elena”, la mormântul eroului Ion Bute, împuşcat pe 24 decembrie, în timp ce se afla în misiune la Arad, preotul paroh Sebastian Mogîrzan a oficiat o slujbă de pomenire urmată de depunere de coroane din partea Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava – Detaşamentul de Jandarmi Fălticeni și Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava – Detașamentul de Pompieri Fălticeni ;

Cimitirul Oprişeni este locul de odihnă al celui de-al doilea erou din Fălticeni căzut în Revoluţie, Ionel Pascal. Şi pentru el a fost oficiată în prezenţa familiei şi a autorităţilor o slujbă de pomenire de către preotul Cătălin Nechiforeasa, după care au fost depuse coroane de flori din partea Poliţiei Municipiului Fălticeni şi Poliţiei Locale.

Cadre evidenţiate de la Şcoala de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni şi Detașamentul pentru Situaţii de Urgenţă Fălticeni au asigurat serviciile de gardă şi au prezentat onorul militar la Monumentul Eroilor din strada 2 Grăniceri şi la mormintele celor doi eroi.

Ca în fiecare an, Asociația Fălticeni Cultural și preotul Liviu Mihăilă au organizat manifestări destinate cinstirii memoriei eroilor din decembrie ’89. La ora 20.00, la Monumentul Eroilor Revoluției Române de pe strada 2 Grăniceri, a avut loc ceremonia aprinderii celor 1104 candele, în memoria fiecărui erou al revoluției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.