151 de mașini furate, descoperite la frontierele României anul trecut

În primele 11 luni ale anului trecut, poliţiştii de frontieră au descoperit 151 autovehicule suspecte. Cele mai multe au fost oprite la PTF Nădlac II. Mașinile au fost trase pe dreapta, până la finalizarea cercetărilor din fiecare dosar.

În perioada ianuarie – noiembrie 2021, polițiștii de frontieră români au găsit 151 autovehicule care se aflau în atenția autorităților sau erau suspecte a fi furate. Este vorba despre 122 autoturisme, 16 microbuze, 5 camioane, un autocar, 4 motociclete şi 3 remorci. Cele mai multe autovehicule au fost descoperite la frontiera cu Ungaria, la PTF. Nădlac II şi PTF Petea. Multe cazuri s-au înregistrat şi la frontiera cu Bulgaria, în PTF Calafat şi PTF Giurgiu, precum şi la graniţa cu R. Moldova, la PTF Albiţa.

„Au fost constatate 160 de infracţiuni, persoanele implicate fiind atât cetăţeni români, cât şi bulgari, spanioli, suedezi, iranieni, polonezi, turci, ucraineni, moldoveni, unguri, germani şi alţii. În toate situaţiile, pe numele celor implicaţi au fost întocmite dosare penale, iar autovehiculele în cauză au fost indisponibilizate la sediile structurilor teritoriale ale Politiei de Frontieră”, transmit reprezentanții Poliției de Frontieră.

Cele mai multe mașini, în general din categoria autoturismelor de lux şi de mijloc, proveneau din Germania, Italia, Norvegia, Spania, Bulgaria sau Franţa. Șoferii le-au declarat polițiștilor că nu ştiau că autoturismele se află în atenţia autorităţilor ca fiind furate, fiind „cumpărători de bună credinţă”. Alţii au spus că au fost plătiți pentru a transporta maşinile în România, fără să știe istoricul acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.