Cod galben de vânt până sâmbătă

Meteorogii au emis o avertizare de vânt până sâmbătă seară. Codul galben începe joi, 13 ianuarie, ora 10 și durează până pe 15 ianuarie, ora 20 și vizează intensificări ale vântului

În intervalul menționat, vântul se va intensifica treptat, la început în zona de munte, iar din dimineața zilei de vineri (14 ianuarie) local și în estul, sudul și centrul țării. Vor fi rafale cu viteze în general de 45…55 km/h, mai mari în zona montană înaltă și în Moldova. Pe arii restrânse, mai ales în noaptea de vineri spre sâmbătă (14/15 ianuarie) se va forma polei în nord, centru și nord-est.

Interval de valabilitate: 13 ianuarie, ora 10 – 15 ianuarie, ora 20
Fenomene vizate: intensificări ale vântului
Zone afectate: conform textului

      În intervalul menționat, vântul se va intensifica treptat, la început în zona de munte, iar din dimineața zilei de vineri (14 ianuarie) local și în estul, sudul și centrul țării. Vor fi rafale cu viteze în general de 45…55 km/h, mai mari în zona montană înaltă și în Moldova.
      Notă: Pe arii restrânse, mai ales în noaptea de vineri spre sâmbătă (14/15 ianuarie) se va forma polei în nord, centru și nord-est.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Interval de valabilitate: 13 ianuarie, ora 18 – 15 ianuarie, ora 20
Fenomene vizate: intensificări susținute ale vântului
Zone afectate: conform textului și hărții

      În intervalul menționat, în Carpații Orientali și Meridionali, la altitudini de peste 1500 m, vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăși 90…110 km/h și zăpada va fi spulberată.
      Începând din dimineața zilei de vineri (14 ianuarie) vântul se va intensifica și în jumătatea nordică a Moldovei unde vitezele vor depăși 55…65 km/h.

      Notă: Din după-amiaza zilei de vineri (14 ianuarie) în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură vântul va sufla tare, viscolind și troienind zăpada, iar vizibilitatea va fi foarte redusă.

Sursa: meteoromania.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.