Cod galben de vânt puternic

Administrația Națională de Meteorologie a emis vineri dimineață o nouă avertizare de tip cod galben de vânt puternic, valabilă în șapte județe, inclusiv Suceava, dar și una de tip cod portocaliu, pentru zonele înalte ale munților Carpați.  Codul galben de intensificări susținute ale vântului este valabil în intervalul 14 ianuarie, ora 10.00 – 15 ianuarie, ora 20.00, în județele Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui și Vrancea.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 14 ianuarie, ora 10 – 15 ianuarie, ora 20
Fenomene vizate: intensificări susținute ale vântului
Zone afectate: conform textului și hărții

      În intervalul menționat, în Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali vântul va avea intensificări cu viteze de 70…90 km/h, iar la altitudini de peste 1500 m, rafalele vor depăși 90…110 km/h, viscolind zăpada depusă.
      În cea mai mare parte a Moldovei vor fi rafale de 55…65 km/h, iar pe arii restrânse 75…80 km/h.

      Notă: Intensificări ale vântului vor fi și în restul zonei de munte, iar local și în sudul, sud-estul și centrul țării. Izolat, mai ales în noaptea de vineri spre sâmbătă (14/15 ianuarie) se va forma polei.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 14 ianuarie, ora 16 – 15 ianuarie, ora 10
Fenomene și zone vizate: vânt puternic în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură

      În noaptea de vineri spre sâmbătă (14/15 ianuarie) și în prima parte a zilei de sâmbătă, în zona înaltă (în general la peste 1700 m) a Carpaților Meridionali și de Curbură, vântul va sufla tare, cu rafale de peste 120…140 km/h, viscolind și troienind zăpada, iar vizibilitatea va fi foarte redusă.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

sursa: meteoromania.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.