Studenţii USV vaccinaţi sau care au avut Covid-19 au prioritate la cazare

Consiliul de Administraţie al Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava a adoptat, marţi, Hotărârea nr. 9, care priveşte condiţiile de cazare a studenţilor în cămine, pentru anul universitar în curs.

Potrivit unui comunicat al USV, hotărârea prevede ca, începând cu semestrul al II-lea, cazarea să se facă în funcţie de priorităţile stabilite prin Ordinul nr. 3.030/82/2022 privind modificarea Ordinului ministrului Educaţiei şi al ministrului Sănătăţii, interimar, nr. 5.338/2.015/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/ instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

Astfel, vor avea prioritate la cazare studenţii care sunt vaccinaţi cu schemă completă de vaccinare şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare şi, de asemenea, studenţii care au fost confirmaţi pozitiv pentru infecţia cu SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile, dar pentru care au trecut mai mult de 10 zile de la data testului pozitiv, se arată în comunicat.

În hotărâre se prevede ca testele RT-PCR pentru diagnosticarea cu Covid-19 să se deconteze până la data de 28.02.2022 (data testului), cu excepţie pentru testele efectuate de studenţi sau personalul USV în vederea efectuarii deplasărilor sau mobilităţilor studenţeşti.

Cazarea în cămine se va efectua pe bază de cerere, care va fi însoţită de documentele justificative.

USV a precizat că dovada vaccinării sau vindecării se va face cu certificatul UE pentru Covid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.