Fălticeni, localitatea cu prețurile la carburanți cele mai mari din județ

Fălticenenii simt din ce în ce mai puternic scumpirile de la pompele de carburanți. Benzina și motorina au atins valori record la prețul pe litru. Spre exemplu, în cursul zilei de marți, 1 februarie a.c., conform peco-online.ro, în urbea de pe Șomuz, un litru de benzină standard se situa între 6.58 lei la stația Luckoil Spătărești și 6.79 lei la stația OMV, benzina superioară costa 7.44 lei și s egăsea doar la stația OMV, motorina standard se situa între 6.57 a stația Luckoil Spătărești și 6.74 lei la stația OMV de pe strada Plugari, având cel mai mare preț din județul Suceava. Un litru de motorină superioară costă 6.3 lei la Luckoil Spătărești și 7,23 lei la stația OMV. În ceea ce privește gpl-ul, acesta se găsea în stația peco de la Spătărești la un preț de 3,79 lei/litru.

Cele mai mici prețuri la carburanți sunt înregistrate în stațiile Lukoil de pe raza județului Suceava. La stația Lukoil din Campulung Moldovenesc, str. Calea Bucovinei, nr. 226, litrul de benzina costă 6.52 lei/litru.  În stațiile Petrom, cea mai ieftina benzină poate fi cumpărată de la Vatra Dornei, str. Argestru, nr. 1, 6,62 lei/litru, preț apropiat de cel din benzinăriile Socar din Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei, 6,64 lei/litru. În benzinăriile Rompetrol, cel mai mic preț la benzină este la stația de pe str. Traian Vuia, nr.10 din Suceava, 6,68 lei/litru, în timp ce la stația din Obcini, benzina costă 6,72 lei/litru. În stațiile MOL, cea mai ieftină benzină poate fi cupărată de la Rădăuți, 6,68 lei/litru. CDea mai ieftină benzină de la OMV poate fi achizitionată tot în Suceava, 6,77 lei/litru.

Conform site-ului peco-online.ro, cel mai ieftin carburant se găsește în județul Gorj, acolo unde un litru de benzină pornește de la 6.31 lei, iar motorina pornește de la 6.21 lei. Și în județul Dolj, un litru de benzină pornește de la 6.4 lei, iar un litru de motorină pornește de la 6.31 lei. Un alt județ în care putem regăsi carburant mai ieftin este și Bihor. Un litru de benzină pornește de la 6.39 lei, iar cel de motorină pornește de la 6.44 lei.

La București, un litru de benzină costă de 6.56 lei, motorina 6.59 lei, la Cluj Napoca, litru de benzină are același preț ca în capitală, dar motorina este mai ieftină, 6.50 lei/litru.

Comparativ cu luna decembrie, pretul mediu al unui litru de benzina s-a majorat cu 8.3%, ceea ce inseamna ca un plin (50 de litri) costa astazi cu 25.5 lei mai mult decat in urma cu 30 de zile.

În anul 2020, un litru de benzină se vindea cu 4.20 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.