De la 1 februarie toate tichetele acordate salariaților se emit doar pe card

De la 1 februarie 2022, bilete de valoare cum ar fi tichetele de masă, de creșă, culturale, cadou și voucherele de vacanță, care sunt acordate salariaților de către angajatori, se emit doar în format electronic. Tichetele emise în format tipărit până la 31 ianuarie 2022 rămân valabile până la expirare.

Măsurile sunt cuprinse în OUG 130/2021, publicată în data de 18 decembrie 2021 în Monitorul Oficial, ordonanță care prevede eliminarea biletelor de valoare emise în format tipărit și acordarea lor doar pe suport electronic.

OUG 130/2021 a modificat și regimul fiscal aplicabil tichetelor cadou acordate de angajatori, în sensul în care aceștia nu mai pot acorda astfel de tichete altor persoane în afara de angajații proprii. Până la apariția OUG 130, Legea 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare prevedea că tichetele cadou puteau fi acordate “și altor categorii de beneficiari, pentru campaniile de marketing, studiul pieței, promovarea pe piețe existente sau noi, pentru protocol, pentru cheltuielile de reclamă și publicitate”.

Cei care nu respectă noile prevederi riscă, o amendă care poate ajunge până la 35.700 lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.