Klaus Iohannis după şedinţa CSAT: „Vă asigur, niciun român nu trebuie să se teamă pentru siguranța sa și a familiei sale”

Președintele României, Klaus Iohannis, a convocat joi, 24 februarie 2022, începând cu ora 11:00, la Palatul Cotroceni o ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Țării. Pe ordinea de zi a ședinței a fost inclusă tematica privind implicațiile asupra securității euroatlantice în contextul agresiunii Federației Ruse împotriva Ucrainei. La finalul ședinței CSAT, Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut o declarație de presă în care a precizat că niciun român nu trebuie să se teamă pentru siguranța sa și a familiei sale, în contextul crizei din Ucraina.

„Dragi români, știu că sunteți îngrijorați de conflictul care are loc nu departe de granițele țării noastre, dar vă asigur: Niciun român nu trebuie să se teamă pentru siguranța sa și a familiei sale!  România beneficiază de cele mai ample garanții de securitate posibile. Statutul de membru NATO și al Uniunii Europene, Parteneriatul Strategic solid cu Statele Unite ale Americii constituie o umbrelă de securitate extrem de solidă. Niciodată în istoria noastră nu am fost mai bine protejați în fața oricărei potențiale agresiuni.

Vreau să subliniez foarte clar: România nu va fi atrasă în conflictul militar din Ucraina! Mai mult, vă asigur că voi lua absolut toate măsurile care se impun, împreună cu Guvernul, Parlamentul României și aliații noștri internaționali, pentru ca securitatea și siguranța cetățenilor români să nu fie sub nicio formă afectate”, a spus Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.