La Vatra Dornei, o nouă ediţie a Concursului Naţional de Schi pentru copii „Bucuriile Zăpezii”

Clubul Copiilor Vatra Dornei, Ministerul Educaţiei, Primăria municipiului Vatra Dornei şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, în parteneriat cu Salvamont, Clubul Sportiv Şcolar Vatra Dornei și cu sprijinul sponsorilor, organizează joi, 24 februarie, la Vatra Dornei, o nouă ediţie a Concursului Naţional de Schi pentru copii „Bucuriile Zăpezii”.

La competiţia găzduită de pe pârtia „Veveriţa” şi-au anunţat participarea copii de la Palatul Naţional al Copiilor Bucureşti, de la palatele copiilor din Cluj-Napoca, Brăila, Miercurea Ciuc, Sfântul Gheorghe şi de la Cluburile Copiilor din Întorsura Buzăului şi Vatra Dornei. Concursurile se vor desfăşura la categoriile de vârstă sub 10 ani şi 10 – 12 ani, fete şi băieţi. Ca în fiecare an, arbitrajul se va face după regulamentul F.R.S/F.I.S., clasamentul fiind întocmit automat, în baza timpilor obţinuţi de fiecare concurent, în funcţie de categoria de vârstă şi sex.

Antrenamentele oficiale au avut loc miercuri după-amiază, joi, începând cu ora 10,00 urmând a se desfăşura  concursurile de slalom special. De la ora 15,00 va avea loc proba de slalom uriaş iar de la ora 18,00 este programată festivitatea de premiere.

De la prof. Vasile Moroşan, directorul Clubului Copiilor Vatra Dornei, am aflat că nu este uşor să organizezi în condiţiile actuale de restricţii o competiţie naţională, cu un număr mare de participanţi şi care depinde foarte mult de condiţiile meteo. Pentru a respecta condiţiile sanitare organizatorii s-au ghidat după modelul etapei de Cupă Mondială la sanie pe pistă naturală desfăşurată la Vatra Dornei în urmă cu o lună.

„Anul acesta avem condiţii foarte bune pentru practicarea schiului, pârtia arată impecabil anunțându-se o competiţie frumoasă. Fiind limitat numărul de participanţi, regretăm că unele cluburi și palate nu au putut participa, aşa cum eram obişnuiţi înainte de pandemie, când aveam peste 100 de concurenți. Competiţia  face parte dintr-un „turneu” de concursuri de schi destinat elevilor de la cluburile şi palatele  copiilor, competiţii care au loc anual în judeţele Suceava, Harghita, Covasna, Cluj, Maramureş.

Aceste concursuri de schi reprezintă o etapă în care se verifică nivelul pregătirii grupelor de performanţă după primul semestru. Până la deschiderea pârtiilor, pregătirea teoretică are loc în sala de curs iar pregătirea fizică în sala de sport. După prima zăpadă se poate lucra cu copii pe pârtie, se fac antrenamente, iar prin aceste concursuri se cunoaște nivelul la care se situează fiecare participant de la cercul de schi şi se poate face o selecţie a viitorilor performeri. În fiecare sezon, elevii de la Cercul de schi de la Clubul Copiilor Vatra Dornei urcă pe podium şi câştigă trofee la concursurile organizate acasă şi în ţară, ceea ce demonstrează ca avem copii pasionaţi de acest sport.

Mulţumesc tuturor copiilor, cei mai mici schiori din România, care au venit astăzi la Vatra Dornei şi profesorilor coordonatori care îi îndrumă”, ne-a spus Vasile Moroşan, directorul Clubului Copiilor Vatra Dornei.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.