Începe relaxarea măsurilor anti-Covid

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat, marți, într-o conferință de presă, măsurile de relaxare propuse de minister în contextul scăderii cazurilor de COVID și a internărilor. Decizia vine în condițiile în care ​50% dintre paturile de Terapie Intensivă alocate COVID-19 sunt libere.

Principalele relaxări propuse sunt: renunțarea la masca în aer liber, renunțarea la intrarea cu certificat verde în malluri, hoteluri, pensiuni, restaurante, instituții, precum și permisiunea de organizare de evenimente private cu până la 200 de participanți.

„Opinia mea este că vom avea o vară în condiții de normalitate și cu restricții extrem de puține, dar acest lucru trebuie luat cu rezervă pentru că atunci când discuți de o boală transmisibilă (…) nu poți să faci decât presupuneri. Presupunerea în acest moment este un sezon estival fără restricții, dar lucrul acesta rămâne să fie confirmat de realitate”, a declarat Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Rămân în vigoare o serie de restricții cum ar fi obligativitatea purtării măștii în spații închise, se menține recomandarea pentru telemuncă, acolo unde este posibil, iar cluburile și barurile rămân închise.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.