Tinerii din Ucraina se pot înscrie la facultăți în România chiar dacă nu au actele de studii

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, miercuri seară, că a semnat un ordin potrivit căruia cetățenii ucraineni și refugiații din Ucraina se pot înscrie în orice moment la o facultate din România, chiar și înainte de începutul semestrului 2, cum prevede regula. Pentru că sunt foarte multe situații în care tinerii care doresc să se înscrie la o universitate nu au cu ei actele de studii cu care să dovedească nivelul parcurs până acum, aceștia se pot înscrie, universitățile au dreptul să-i verifice, să le evalueze competențele și să le echivaleze studiile absolvite, cu obligația că până la finalizarea studiilor academice acești tineri să aducă diplomele și actele de studii cu care s-au înmatriculat la o universitatea din Ucraina.

Cetățenii ucrainieni înscriși în universitățile românești beneficiază de finanțare de la bugetul de stat pentru anii universitari 2021 – 2022 și 2022 – 2023.

mai multe detalii găsiți pe pagina edupedu.ro

http://https://www.edupedu.ro/ministrul-educatiei-anunta-conditiile-in-care-tinerii-din-ucraina-se-pot-inscrie-la-facultatile-din-romania-fara-acte-si-fara-taxe-ordinul-a-fost-publicat-in-monitorul-oficial/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.