Zilele USV la Bibliotecă

În cadrul manifestărilor dedicate Zilei USV, Biblioteca universitară organizează un moment cultural inedit – o dublă lansare de carte:

    1. Herta Müller interkulturell, Casa Cărții de Știință, Cluj-Napoca, 2020, autoare Conferențiar univ. dr. Raluca HERGHELIGIU DIMIAN
  1. Handbook of Halophytes. From molecules to ecosystems towards biosaline agriculture, vol. 1, 2, 3, Editura Springer, 2021, autor Șef de lucrări dr. Marius-Nicușor GRIGORE.

Raluca Hergheligiu Dimian este conferențiar universitar dr. la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava și cercetător asociat în cadrul centrului de cercetare „Paul Celan” de la Ecole Normale Superieure din Paris. Este autoare a patru volume, a mai multor articole științifice apărute în revistele de specialitate și coordonatoare a șase volume colective. Este titulară a numeroase burse de specialitate în străinătate (Paris – Franța; Regensburg, Konstanz, Berlin, Dresda – Germania).

Marius-Nicușor Grigore este șef de lucrări dr. în cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava din anul 2020. Domeniile de cercetare ale tânărului autor sunt morfologia și anatomia plantelor, fiziologia și ecofiziologia vegetală, didactica Biologiei. Autor și coautor a nouă volume și a numeroaselor articole științifice apărute în reviste prestigeoase din lume.

În cadrul evenimentului, actorul Cosmin Panaite (Teatrul Municipal „Matei Vișniec” din Suceava) va susține un moment de lectură.

Evenimentul are loc în data de 8 martie 2022, ora 11:00, în Biblioteca USV, Sala de lectură „Publicații Economice și Inginerești”, Corp E, în format hibrid.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.