Preţul carburanţilor a depăşit pragul de 8 lei pe litru

Marți, 8 martie, stațiile OMV și Mol din județul Suceava au afișat un preț de peste 8 lei pentru benzina și motorina premium. La Fălticeni, un litru de benzină premium se vindea cu 8,14 lei, în timp ce motorina premium are cel mai mare preț din județ 8,12 lei, conform site-ului peco-online.ro

https://www.peco-online.ro/index.php

Și în ceea ce privește prețul la benzina standard, municipiul Fălticeni este un fel de Elveție a județului Suceava, la stația OMV de pe str. Plugari fiind cel mai mare preț din județ, 7,54 lei /litru, în timp ce la stația OMV din Suceava aceeași benzină costă 7,50 lei/litru. La stațiile Petrom de pe str. Cernăuți și Calea Unirii din Municipiul Suceava litrul de benzină costă 7,37 lei, în timp ce la stația Rompetrol de pe str. Traian Vuia, litrul de benzină standard costă 7,19 lei/litru

Și la motorină standard, stația OMV din Fălticeni este campioană la preț, cu 7,63 lei/litru, în Suceava, aceeași motorină, la stațiile OMV costă cu 4 bani mai puțin, dar poate fi achiziționată și cu 7,54 lei la benzinăria Mol și 7,46 lei la stațiile Petrom de pe str. Cernăuți și Calea Unirii din Municipiul Suceava sau 7,35 lei/litru la stația Rompetrol de pe str. 1 Decembrie din Suceava.

Depăşirea pragului de 8 lei pe litru reprezintă un record pentru piaţa din România şi vine în contextul cererii mari de carburanţi şi al preţurilor ridicate la toate mărfurile pe plan mondial.

Barilul de petrol pe piaţa europeană a depăşit luni, 130 de lei şi se tranzacţiona, marţi, cu 125 de dolari, pe fondul invadării Ucrainei de către Rusia.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.