Program prelungit pentru eliberarea pașapoartelor

După ce, de la declanșarea conflictului militar din Ucraina numărul persoanelor care solicită pașaport s-a triplat, Guvernul a anunțat măsuri pentru e elimina aglomerația formată în ultimele zile la serviciile de Pașapoarte din întreaga țară.

Confrom Prefecturii Suceava, la nivelul Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Suceava se înregistrează o medie de 550 cereri pe zi pentru pașapoarte simple electronice, față de circa 200 de cereri pe zi, în urmă cu două săptămâni. De remarcat faptul că circa 60% dintre acestea sunt depuse pentru minori. Sucevenii sunt încurajați ca, în situația în care nu găsesc locuri disponibile în vederea programării în perioada dorită, să verifice disponibilitatea la serviciile publice comunitare de pașapoarte din județele limitrofe, prin raportare la faptul că cererile de eliberare a pașapoartelor pot fi depuse oriunde în țară, indiferent de județul de domiciliu al solicitantului.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Carbunaru, a precizat că programul direcțiilor pentru eliberarea pașapoartelor va fi prelungit și numărul angajaților va fi suplimentat.

„Este un drept legal al oricărui cetățean român și pentru a veni în întâmpinarea acestui interes de a obține pașapoarte de călătorie, Ministerul de Interne și-a suplimentat efectivele și programul de lucru, astfel încât să evite pe cât posibil aglomerațiile și să poată emite într-un ritm cât mai aproape de necesitate documentele de călătorie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Carbunaru la Europa FM.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.