Romsilva marcheaza debutul Lunii Plantarii Arborilor prin actiuni de impadurire

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva marchează marți, 15 martie, debutul Lunii Plantării Arborilor prin acțiuni de împădurire la nivelul direcțiilor silvice.
Debutul Lunii Plantarii Arborilor este marcat luni, 15 martie, prin actiuni de impaduriri derulate la nivelul mai multor directii silvice din cadrul Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva.

Luna Plantarii Arborilor este organizata, in fiecare an, intre 15 martie si 15 aprilie, in conformitate cu prevederile Codului Silvic, in aceasta perioada fiind realizate lucrari de impaduriri, actiuni de popularizare si educare, iar administratorul padurilor proprietatea publica a statului pune la dispozitia celor interesati puietii forestieri necesari actiunilor de impaduriri si asigura sprijinul logistic pentru actiunile voluntarilor.
In acest an, pe fondul pandemiei provocata de virusul SARS CoV-2, Regia Nationala a Padurilor – Romsilva a redus semnificativ actiunile de impaduriri cu voluntari si cele de educatie forestiera, acestea urmand a fi reluate cand conditiile sanitare vor permite acest lucru.
Romsilva va planta in cursul campaniei de impaduriri de primavara circa 20 milioane de puieti forestieri, regenerand natural 6.015 hectare fond forestier si impadurind alte 3.115 hectare, iar pe 1.439 hectare vor fi efectuate lucrari de completari si pe alte 132 de hectare, in care plantatiile au fost afectate de calamitati, vor fi efectuate lucrari de refacere.
Regia Nationala a Padurilor – Romsilva va regenera, in cursul anului 2021, pe durata campaniilor de impaduriri de primavara si toamna, 12.670 hectare, din care 8.037 hectare prin regenerari naturale si 4.633 hectare prin lucrari de impaduriri.
Lucrarile de regenerare a fondului forestier proprietatea publica a statului din acest an vor fi facute in urma unei investitii de 199,2 milioane lei.
In ultimii cinci ani, Regia Nationala a Padurilor – Romsilva a regenerat 75.401 hectare fond forestier de stat, 48.163 hectare prin regenerari naturale si 27.238 hectare prin lucrari de impaduriri, fiind plantati in acest interval 151,66 milioane puieti forestieri, cu o investitie totala de 665,6 milioane de lei.
Regia Nationala a Padurilor – Romsilva administreaza 3,13 milioane hectare paduri proprietatea publica a statului, circa 48% din padurile tarii, si asigura servicii silvice pentru circa un milion hectare de paduri aflate in alte forme de proprietate.
BIROUL DE PRESA AL REGIEI NATIONALE A PADURILOR – ROMSILVA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.