23 de medalii şi un nou record naţional pentru înotătorii fălticeneni

23 de medalii şi un nou record naţional pentru înotătorii fălticeneni la Campionatul Naţional de înot pentru seniori, tineret şi juniori. Aissia Prisecariu și-a asigurat prezența la trei competiţii internaţionale

 Bazinul Olimpic din Bacău a găzduit în perioada 23-26 martie, Campionatul Naţional de Înot în bazin de 50 de metri, pentru juniori, tineret şi seniori. La competiţia organizată de către Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern au participat un număr de 437 de sportivi, municipiul Fălticeni fiind reprezentat de practicanţii înotului la clubul ACS „Nada Florilor” din Fălticeni. Cei şapte sportivi pregătiţi de antrenorii Luis Lăcătuş, Andrei Pinticanu şi Constantin Dănăilă, a obținut 23 de medalii: 8 de aur (6 individuale şi 2 în probele de ştafetă), 7 medalii de argint (în probele individuale) şi  8 medalii de bronz (6 individuale şi 2 în probele de ștafetă), înotătoarea Aissia Prisecariu stabilind şi un nou record naţional în proba de 50 de metri Spate – juniori.

Aissia Prisecariu, sportiva care aduce recordurile naționale la Fălticeni

Deşi are numai 14 ani, Aissia Prisecariu a concurat la toate categoriile de concurs (juniori, tineret, seniori) obţinând 6 noi titluri naţionale individuale şi două titluri naţionale în probele de ștafetă. La cestea se adaugă 5 medalii de argint, în probele individuale, şi 2 medalii de bronz în probele de ştafetă.

Performanţele obţinute în competiţiile naţionale de înot şi la Campionatul Naţional de Înot de săptămâna trecută i-au adus Aissiei calificarea la trei competiţii internaţionale. În intervalul 7-10 aprilie 2022, înotătoarea din urbea de pe Şomuz va participa cu lotul de juniori al României la competiţia internaţională „Multination Youth Limassol” din Cipru.

Cu cele 15 medalii obţinute la  Campionatul Naţional de Înot,  Aissia Prisecariu şi-a îndeplinit şi baremul pentru participarea la Campionatul European de Juniori, care va fi organizat în premieră de România, în luna iulie a acestui an.

Înotătoarea legitimată la ACS „Nada Florilor” va face parte şi din delegaţia Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, care va participa la Festivalul Olimpic al Tineretului European, programat tot în luna iulie, în Slovenia (Banska Bystrica).

Sportiva Aissia Prisecariu a câștigat primul titlul de campioană națională la înot în anul 2018, an în care și-a adăugat în palmares și alte două titluri de vicecampioană națională la proba 50 m spate și 4×50 m mixt. Rezultatele au fost promisiunea pentru un start strălucitoare în acest sport ținând cont că titlurile Aissiei au fost obținute la prima ei participare la o competiție de talie națională. Din acel an, înotătoarea din Fălticeni nu a mai coborât de pe prima treaptă a podiumului, la sfârșitul anului 2021, Aissia Prisecariu stabilind un nou record național la categoriile 13 și 14 ani, în proba de 100 metri Spate, la Cupa României de Înot Cadeți de la Brașov.

Ambiția, talentul, miile de ore de antrenament și disponibilitate la efort sunt rețeta care aduc succesul, consideră antrenorii deținătoarei

Toți sportivii ACS „Nada Florilor” au urcat pe podium la Campionatul Naţional de Înot

La fel de importante sunt şi performanţele celorlalţi sportivi care au adus medalii pentru echipa din Fălticeni:

Ioana Georgescu: 1 medalie de argint şi 4 medalii de bronz (în probele individuale); Rianna Amariei: 1 medalie de argint şi 1 medalie de bronz (în probele individuale); Daria Alexa: 1 medalie de argint şi 1 medalie de bronz (în probele individuale); Ştafeta 4 X 100 Mixt, formată din Prisecariu Aissia, Baciu Amalia, Radu Elena, Alexa Daria – 1 medalie de aur şi 1 medalie de bronz; Ştafeta 4 X 100m Liber, formată din Prisecariu Aissia, Amariei Rianna, Georgescu Ioana, Alexa Daria – 1 medalie de aur şi 1 medalie de bronz; Ştafeta 4 x 100m Mixt – Prisecariu Aissia, Baciu Amalia, Radu Elena, Alexa Daria.

 

Rezultate din cele patru zile de concurs (in lipsa de spaţiu tipografic poate se pot pune pe varianta on line a ziarului):

Ziua 1

Prisecariu Aissia – campioană naţională în proba de 100 metri Spate, categoria seniori;

Prisecariu Aissia – campioana naţională în proba de 100 metri Spate, categoria tineret;

Prisecariu Aissia – campioană naţională în proba de 100 metri Spate, categoria juniori;

Amariei Rianna – vicecampioană naţională în proba de 100 metri Spate, categoria juniori;

Alexa Daria – locul III în proba 100 metri spate, categoria juniori;

Ştafeta 4×100 metri Liber, categoria juniori – campioane naţionale (Prisecariu Aissia, Amariei Rianna, Georgescu Ioana, Alexa Daria);

Ştafeta 4×100 metri Liber, categoria tineret – locul III (Prisecariu Aissia, Amariei Rianna, Georgescu Ioana, Alexa Daria).

Ziua 2

Prisecariu Aissia – campioană naţională în proba de 200 metri Spate, categoria juniori;

Prisecariu Aissia – vicecampioana naţională în proba de 200 metri Spate, categoria tineret;

Prisecariu Aissia – vicecampioană naţională în proba de 200 metri Spate, categoria seniori;

Alexa Daria – vicecampioană naţională în proba de 200 metri Spate, categoria juniori;

Georgescu Ioana – locul III în proba de 800 metri Liber, categoria juniori.

Ziua 3

Prisecariu Aissia – vicecampioana naţională în proba de 50 metri Liber, categoria juniori;

Ziua 4

Prisecariu Aissia – campioană naţională în proba de 50 metri Spate, categoria juniori (nou record naţional);

Prisecariu Aissia – vicecampioană naţională în proba de 50 metri Spate, categoria tineret;

Prisecariu Aissia – vicecampioană naţională în proba de 50 metri Spate, categoria seniori;

Prisecariu Aissia – vicecampioană naţională în proba de 100 metri Liber, categoria juniori;

Amariei Rianna – locul III în proba de 50 metri Spate, categoria juniori;

Georgescu Ioana – locul III în proba 1500 metri Liber, categoria juniori;

Georgescu Ioana – locul III în proba 1500 metri Liber, categoria tineret;

Georgescu Ioana – locul III în proba 1500 metri Liber, categoria seniori;

Ştafeta 4×100 metri Mixt, categoria juniori – campioane naţionale (Prisecariu Aissia, Baciu Amalia, Radu Elena, Alexa Daria);

Ştafeta 4×100 metri Mixt, categoria tineret – locul III (Prisecariu Aissia, Baciu Amalia, Radu Elena, Alexa Daria).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.