La Fălticeni, testări gratuite pentru prevenirea cancerului

Testări gratuite pentru prevenirea cancerului de col uterin pentru femeile din Fălticeni
Testările vor avea loc în cadrul proiectului “ONCOPREV – Fii responsabilă de sănătatea ta! Prevenție, depistare, diagnostic și tratament precoce al cancerului de col uterin”, derulat de Institutul Regional de Oncologie Iași în județele din nord estul țării, împreună cu Fundația Enable România.
Echipa medicală ajunge în data de 8 aprilie 2022 cu Unitatea Mobilă de Screening, dotată cu aparatură și materiale sanitare precum un cabinet ginecologic, la Fălticeni.
Femeile cu vârsta între 25 și 64 de ani sunt așteptate în fața Casei de Cultură, de pe strada Maior Ioan, nr.1, începând cu ora 9.00, pentru testări în cadrul proiectului de screening.
Doamnele și domnișoarele trebuie să aibă la ele doar buletinul în original și copie și să se pregătească așa cum fac pentru un consult ginecologic. Li se vor prelua secreții de la nivelul colului. Procedura este extrem de simplă și nedureroasă, dar salvează vieți!
Criteriile pe care trebuie să le îndeplinească femeile care vin la testare:
 vârsta între 25 și 29 de ani (testare Babeș Papanicolau) și 30-64 ani (testare HPV);
 sunt asigurate sau neasigurate;
 nu au un diagnostic confirmat de cancer de col uterin;
 sunt asimptomatice;
 fără antecedente sugestive pentru patologia de cancer de col uterin.
Unitatea Mobilă de Screening va sta în municipiul Fălticeni până în jurul prânzului, iar femeile vor urca la testare din 5 în 5 minute. Anterior, vor completa câteva formulare. Detalii suplimentare referitoare la Proiectul ONCOPREV pot fi accesate la https://www.iroiasi.ro/proiecte

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.