Preşcolarii din Fălticeni în vizită la colegii lor din satul Bogata

Preşcolarii de la Grădiniţa cu Program Prelungit „Pinocchio” din Fălticeni au participat la activitatea „De la copii pentru copii” desfăşurată în parteneriat cu Grădiniţa cu Program Normal Bogata în cadrul programului socio-educaţional „O lume a prieteniei”. Ideea derulării acestui parteneriat s-a ivit din dorinţa copiilor de la Grădinița  „Pinocchio” de a cunoaşte copii de vârsta lor dar de la altă grădiniță şi  din altă localitate. Scopul principal al activităţilor este crearea unor prietenii între copiii de la sat şi cei de la oraş prin vizite reciproce şi întâlniri între cadrele didactice pentru a împărtăşi din experienţele cele mai interesante, a discuta despre noutăţile în educaţie şi conţinuturile abordate în derularea procesului  instructiv-educativ  în grădiniţă, îmbinând  activităţile curriculare cu cele extracuriculare şi extraşcolare.

Însoţiţi de doamnele educatoare, preşcolarii din Fălticeni au mers în vizită la colegii lor de la Bogata cu surprize, au vizitat grădiniţa lor, iar după ce s-au împrietenit, au desfăşurat jocuri împreună iar la final şi-au transmis câte un gând bun.

Profesoara pentru învăţământ preşcolar, Mihaela Răileanu, coordonatoarea proiectului, ne-a declarat că prin derularea acestui proiect s-a urmărit extinderea colaborării dintre unităţile de învăţământ din mediul urban şi rural, în vederea egalităţii de şanse a copiilor.

„În urma promovării programului în rândul părinţilor şi al copiilor, adulţii au  fost sensibilizaţi de dificultatea în care se află copiii din mediul rural, dorind astfel să vină în ajutorul lor cu hăinuţe, dulciuri, cărţi, jocuri, jucării, rechizite şcolare, etc. Prin acest parteneriat copiii au fost educaţi în spiritul înţelegerii, cooperării şi întrajutorării semenilor.

Mulţumim preşcolarilor, părinţilor, doamnei director Adriana Samson, cadrelor didactice de la G.P.P. „Pinocchio” care s-au implicat în derularea acestui proiect: Irina Sandu, Manuela Mîrzan, Nicolette Tărnăuceanu, Violeta Alexandrescu, Andreea Sandu, Paula Agavriloaei, Aurora Ştirbu, Cristina Macovei, Cipriana Loghin, Alina Marian”, a precizat coordonatorul proiectului, prof. Răileanu Mihaela.

Mica excursie până la Bogata a avut ca scop observarea de către copii a unor elemente specifice mediului, cunoaşterea preocupărilor specifice zonei rurale, manifestările cultural artistice  din această perioadă premergătoare Paştelui, obiceiurile şi tradiţiile, dar şi promovarea prieteniei şi cooperării între copii şi familiile acestora.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.