Ministerul Dezvoltării vrea ca certificatele de urbanism să se elibereze în doar 5 zile, nu în câteva luni

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a anunţat pecă autorizaţiile de construcţii vor putea fi obţinute de la un singur ghişeu, iar certificatul de urbanism va fi eliberat în cinci zile, faţă de una sau două luni cât este în prezent, se arată într-un comunicat de presă postat pe pagina d einternet a Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației,

https://www.mdlpa.ro/subarticles/5/csekeattilaconferintalegeurbanism13042022

Reglementări vechi de 30 de ani

Cseke Attila a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că Ministerul Dezvoltării a elaborat un singur cod legislativ pentru construcţii, urbanism şi amenajarea teritoriului, care va înlocui cele zece legi în vigoare, vechi de 30 de ani, modificate substanţial în ultimii ani.

El a precizat că proiectul de act normativ, care a fost publicat, miercuri, în transparenţă decizională,

https://www.mdlpa.ro/pages/proiectlegeaprobarecodamenajareteritoriuurbanismconstructii

prevede procurarea autorizaţiilor de construcţii online, de la un singur ghişeu, într-un timp semnificativ mai scurt, reducând, astfel, birocraţia. De asemenea, va fi evitat şi riscul expirării unui aviz în timp ce este aşteptat un altul.

„Reglementările vechi de mai multe decenii, stabilite prin zece legi diferite, nu mai sunt viabile. Au fost schimbate de mai multe ori pe an, în încercarea de a corela vechile legi cu realitatea contemporană, dar acest fapt a dus la instabilitate legislativă în acest domeniu. Prin Codul Amenajării Teritoriului, Urbanismului şi Construcţiilor, vom renunţa la „cârpirea” legilor în vigoare şi vom adopta un singur act normativ, regândit eficient”, a declarat Cseke Attila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.