Campania națională Curățăm România se prelungeste până pe 31 mai 2022,

În urma solicitărilor multiple venite din teritoriu, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a decis prelungirea campaniei naționale Curățăm România până pe 31 mai 2022, se aratră într-o postare pe pagina de facebook a Ministerului Mediului.
”Le mulțumim, în primul rând, tuturor autorităților locale și celorlalte instituții care s-au mobilizat pentru această campanie! Cu toții vrem o țară fără deșeuri abandonate, iar cifrele de până acum vorbesc de la sine: peste 350.000 de kg de deșeuri colectate, peste 800 de acțiuni organizate și 230 de primării care au depus la AFM solicitări de finanțare”, a declarat secretarul de stat Bogdan Balaniscu, coordonatorul campaniei naționale ”Curățăm România!”.
”Sunt rezultate bune, însă ne dorim și mai mult. Și pentru că am constatat că interesul față de campanie este într-o continuă creștere, dar și pentru că încă mai există multe zone poluate cu deșeuri, am luat decizia să prelungim campania până la sfârșitul lunii mai”, a precizat, la rândul său, ministrul Tanczos Barna.
Demnitarul a făcut referire și la cazurile unde implicarea de la nivel local lasă de dorit: ”Avem, bineînțeles, și exemple negative, primării care, până acum, în ciuda eforturilor noastre, nu au dat niciun semn de mobilizare. Și pentru aceștia prelungirea cu o lună a campaniei ar trebui să fie o veste bună, pentru că încă mai au șansa să se implice în curățarea comunităților pe care le administrează. La finalul campaniei vom trage linie și vom considera că primăriile care nu s-au implicat au luat această decizie pentru că, pe teritoriul lor, probabil că nu există deșeuri abandonate. Vrem să verificăm acest lucru și, tocmai de aceea, începând cu 1 iunie, Garda Naționala de Mediu va demara controale tematice, în toată țara, cu privire la respectarea legislației privind salubrizarea terenurilor. Primăriile care nu s-au implicat în campanie vor fi, bineînțeles, primele vizate de aceste controale”, a adăugat ministrul mediului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.