Cupa „Alessia Athletic – Junior”, ediţia I

Sâmbătă, 7 mai, pe stadionul „Constantin Jamaischi” din Fălticeni, Asociaţia Club Sportiv „Alessia Athletic” organizează în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local al Municipiului Fălticeni un eveniment sportiv care se adresează copiilor care practică atletismul. Concursul Cupa „Alessia Athletic – Junior”, ediţia I, se va desfăşura începând cu ora 10,00, fiind anunţată participarea a peste 200 de copii, din diferite oraşe din România.

Competiţia va avea loc pe 6 categorii de vârstă: Copii I, născuţi în anul  2009; Copii II, născuţi în anul  2010; Copii III, născuţi în anul  2011; Copii IV, născuţi în anul 2012; Spiriduşi 1, pentru copiii născuţi în anii 2013/2014 şi Spiriduşi 2 pentru copiii născuţi în anii 2015/2017.

La solicitarea Asociaţiei Club Sportiv „Alessia Athletic”, Consiliul Local a aprobat o   finanţarea de la bugetul local de 10.000 de lei, bani cu care se vor acoperi o parte din cheltuielile pentru organizare şi premiere.

„Indiferent de sporturile preferate, este esenţial să le practicam cât mai des cu putinţă pentru a duce un stil de viaţă cât mai sănătos. Există nenumărate opţiuni în acest sens, după fotbal, care este de departe cel mai popular sport în România, nici altele nu se lasă mai prejos, iar atletismul câştigă tot mai mult teren.

O competiţie naţională le permite participanţilor să îşi cunoască mai bine colegii de echipă în primul rând, apoi pe adversari sau pe ceilalţi competitori. Astfel, după un timp aceşti sportivi vor ajunge să aibă prieteni în toate colţurile ţării care ar putea să le schimbe viaţa.

O promovare bună a acestui eveniment poate aduce la Fălticeni competiţii naţionale, aşa cum deja găzduim concursurile de tenis de câmp dedicate copiilor, competiţiile de tenis de masă din circuitul Amatour, turneele de volei şi fotbal sau galele de kickboxing, una din ramurile sportive care au adus Fălticeniului, alături de canotaj, gimnastică şi box, recunoaştere la nivel internaţional”, ne-a spus primarul Gheorghe Cătălin Coman.

Clubul Sportiv „Alessia Athletic” a fost înfiinţat în a doua jumătate a anului 2019 şi, deşi se află la început de drum, a atras deja o grupă de copii dornici să practice atletismul.

Aşa cum am aflat de la Laura Alina Blanaru, preşedinta clubului, Asociaţia Sportivă Alessia Athletic a înfiinţat prima dată o secţie de atletism pentru copii, pentru că, „la vârsta copilăriei, nimic nu este mai natural decât a alerga şi a sări. Clubul şi-a propus să transforme aceste jocuri ale copilăriei în jocuri sportive ceea ce presupune ore de antrenament în care cei mici învaţă bazele corecte ale mişcării fizice, putând mai târziu să practice cu succes orice sport îşi doresc. În prezent, antrenorul copiilor este Daniela Cojocaru, profesor-antrenor la Liceul cu Program Sportiv din Suceava, specializarea atletism,  sportivii legitimaţi la clubul nostru având deja clasări pe primele trepte ale podiumurilor de premiere în competiţiile naţionale”, a precizat Laura Alina Blanaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.