A crescut numărul absolvenților cu media generală de 10 la BAC, de la 7 la 12

 77,9%: rata de promovare în prima sesiune a examenului național de Bacalaureat 2022, după soluționarea contestațiilor

 Rezultatele finale obținute de absolvenții studiilor liceale la probele scrise ale examenului național de Bacalaureat (sesiunea iunie-iulie 2022) au fost afișate astăzi, 1 iulie, în centrele de examen și pe site-ul dedicat.

În județul Suceava, după soluționarea contestațiilor, rata de promovare este 77,9% (1,2 % diferență de creștere, comparativ cu afișarea rezultatelor inițiale – 76,7%, respectiv 6,82% față de prima sesiune a anului trecut: 71,08%).

Pentru promoția curentă, rata de reușită este 81,1% (3571 candidați), iar pentru promoțiile anterioare – 37% (128 candidați).

Au fost depuse 1888 contestații (limba și literatura română 779, proba obligatorie a profilului 554, proba la alegere a profilului și specializării 555).

La disciplina limba și literatura română, soluționarea contestațiilor a modificat 363 note prin creștere și 379 note prin scădere. La această disciplină 37 note au rămas nemodificate.

La proba obligatorie a profilului, soluționarea contestațiilor a modificat 382 note prin creștere și 143 note prin scădere. La această probă 29 note au rămas nemodificate.

La proba la alegere a profilului și specializării, soluționarea contestațiilor a modificat 263 note prin creștere și 255 note prin scădere. La această probă 37 note au rămas nemodificate.

A crescut numărul candidaților cu media generală de 10, de la 7 la 12 (+ 5 în raport cu prima afișare). Trei elevi sunt de la Colegiul Național „Petru Rareș”- Isabella Ududec, Daniela Mihaela Căpusneac și Alexandru Butnaru; un elev este de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare”- Dinu Dan Hostiuc și unul de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” -Marian Tenciu.

La Colegiul Național „Nicu Gane” Fălticeni  este acum un elev cu media 10 la Bacalaureat, la ,„Petru Rareș” sunt acum 4 elevi cu 10 la Bacalaureat,  la „Ștefan cel Mare” Suceava – doi, la „Alexandru cel Bun” Gura Humorului – unul, la „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți – doi, și la „Mihai Eminescu” Suceava -doi elevi.

Cei șapte elevi care au obținut media 10 după prima notare sunt: Simina Buculei, de la Colegiul Național „Nicu Gane” Fălticeni; Alina Vișan – Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava;  Ilinca Rusu- Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorulu; Miruna Ștefana Buliga-  Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava; Lavinia-Simona Cîrdei și Cosmin Țugui, de la Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți;   Andrei Horgot – Colegiul Național „Mihai Eminescu” Suceava.

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava: https://www.monitorulsv.ro/Ultima-ora-local/2022-07-01/Ei-sunt-elevii-care-au-obtinut-10-la-Bacalaureat-dupa-contestatii#ixzz7XnH8kW4t
Follow us: @monitorulsv on Twitter | Monitorul.de.Suceava on Facebook

Precizăm că procentul de promovare se calculează din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați.

A doua sesiune de examen se va desfășura în perioada 16 august – 3 septembrie, fiind precedată de etapa de înscriere (18 – 25 iulie).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.