David Arcip, din nou campion european în proba de dublu

> Sportivul din Fălticeni a jucat cel mai lung meci desfăşurat vreodată pe terenurile Academiei „Emilio Sancez” din Barcelona, la categoria U12

Pentru micul tenismen fălticenean David Arcip, legitimat la Clubul „Lechner Tennis School” Braşov, vara acestui an nu a fost una a relaxării, aşa cum a fost pentru colegii săi de şcoală, ci a fost dedicată competiţiilor europene şi antrenamentelor intensive.

David a participat la mai multe turnee europene, în cadrul cărora a disputat meciuri intense atât ca durată cât şi ca tehnică, în compania unor sportivi de top din loturile naţionale ale Serbiei, Belgiei, Germaniei, Italiei, Bulgariei, Franţei, Danemarcei şi nu numai, reuşind sa obţină o experienţă competiţională extraordinară în urma turneelor în care a jucat. Competiţiile la care a participat au consolidat încrederea lui David că se poate „duela” cu cei mai importanţi jucători de tenis din Europa la categoria lui de vârstă, U12.

Turul european a început în Kufstein, Austria, la un turneu la care David s-a calificat pe tabloul principal alături de 63 de sportivi din Europa, Coreea, SUA, Canada, Kazahstan. La finalul competiţiei, David a reuşit sa se califice în primii 8 jucători, un rezultat extraordinar având în vedere amploarea competiţiei.

Următorul concurs s-a desfăşurat la Barcelona, la care David a participat după o săptămână intensă de antrenamente la Constanţa pentru a se obişnui cu clima, întrucât umiditatea şi căldura din Spania sunt mai greu de tolerat pentru un sportiv obişnuit cu o climă temperat-continentală.

La Barcelona, David a disputat cel mai lung meci din cariera lui de sportiv, respectiv 4 ore şi 12 minute, împotriva rusului Eduard Khaikov.

Organizatorii turneului, respectiv Academia „Emilio Sancez” din Barcelona i-au felicitat pe cei doi jucători pentru că a fost cel mai lung meci jucat pe terenurile lor la categoria de vârsta 12 ani. Din păcate, David a pierdut meciul în setul decisiv, scorul fiind 6-3 3-6 4-6.

Turneul de la Barcelona, cu jocuri foarte grele şi împotriva unor adversari foarte puternici, l-au ambiţionat pe David şi au constituit baza dorinţei spre un nou titlu european.

David Arcip şi-a adjudecat trofeul european la Sofia

La turneul european de la Sofia, Bulgaria, desfăşurat în perioada 16 – 20 august, David Arcip s-a calificat din nou pe tabloul principal. Jucătorul din urbea de pe Şomuz a participat atât în proba de dublu cât şi în proba de simplu. Pentru acest turneu, David s-a pregătit în tabăra strategică din Braşov organizată de antrenorul său, Ferry Lechner, alături de sportivi fiind specialişti în nutriţie, psihologie sportivă, tehnică şi tactică sportivă, mental coach Nick Angelescu şi profesorul Firicel Tomai. În proba de dublu, David a făcut echipă cu un membru al lotului naţional U12, Andrei Radu, legitimat la clubul Champion Bucureşti, alături de care a găsit cea mai buna reţetă tactica pentru a urca pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. În optimile turneului, ei au trecut de echipa bulgară formată din Kristian Enev/Boris Hristakiev, pe care au învins-o cu scorul categoric 6-0; 6-0. Au urmat sferturile concursului, unde lotul României a întâlnit echipa belgiano-franceză de care a trecut cu scorul 7-5; 3-6; 10-2, cu menţiunea că echipa României a avut o revenire spectaculoasă în primul set, când era condusă cu 4-1 şi a reuşit să întoarcă scorul la 7-5 în favoarea lor.

Semifinala a fost disputată împotriva perechii danezo-bulgare compusă din Sebastian Kvist/Danail Petrov, pe care au învins-o în două seturi: 6-1; 6-0.

Finala concursului s-a desfăşurat împotriva echipei de lot naţional a Bulgariei formată din Boris Borisiv/Dimitar Topchinski, în care, după primul set pierdut, echipa României formată din David Arcip şi Andrei Radu a reuşit sa câştige al doilea set şi maxitiebreak-ul cu scorul 10-7, adjudecându-şi trofeul MNDB Open Sofia Bulgaria.

Calificat pe tabloul principal al turneului de la Nisa

După câştigarea turneului din Sofia, antrenorul Ferry Lechner a declarat: „A fost o săptămână cu meciuri foarte grele, cu jucătorii loturilor naţionale din Bulgaria, Serbia, Danemarca. Au fost meciuri solicitante fizic, tactic, dar şi de o mare provocare de rezilienţă mentală. Soluţiile tactice şi atitudinea de campioni ne-au făcut câştigători ai turneului din Bulgaria”.

Următorul turneu european la care David Arcip a reuşit să se califice pe tabloul principal se va desfăşura la Nisa, în Franţa, în perioada 5 – 9 septembrie, unde îi va avea ca adversari cei mai experimentaţi sportivi din Europa. Îi urăm mult succes micuţului sportiv din Fălticeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.