Axinia Narcis Daniel de la Colegiul „Nicu Gane” primește o bursă de la Academia Română, pentru anul școlar 2022-2023

Zece elevi olimpici, însoţiţi de părinţi, au semnat contractele de acordare a bursei de merit din partea Academiei Române pentru anul şcolar 2022-2023. Conform Informării Academiei Române este vorba de elevul Axinia Narcis Daniel de la Colegiul Național „Nicu Gane”.

Dă clic pentru a accesa d0314-InformareProgramAR-DialogTinerii.pdf

Potrivit unui comunicat al Biroului de comunicare al Academiei, bursele vor fi acordate anual până la finalizarea studiilor de liceu sau facultate, cu condiţia menţinerii performanţei şcolare de excepţie. Nu s-a menționat, însă, cuantumul burselor.

Pentru actualul an şcolar, Academia Română a acordat bursă de merit unor elevi provenind din 10 colegii naţionale şi licee din Braşov, Bucureşti, Câmpulung-Muscel, Cluj-Napoca, Drobeta Turnu Severin, Dorohoi, Fălticeni, Jibou şi Tulcea.

Aceştia au participat în perioada 1-5 august 2022 la Şcoala de vară „Sub semnul istoriei”, organizată de Academia Română la Centrul său din comuna General Berthelot, judeţul Hunedoara, unde au beneficiat de un program ce a inclus întâlniri cu membri Academiei Române, precum şi o serie de excursii în Ţara Haţegului.

Cei zece olimpici, beneficiari ai burselor Academiei Române pentru anul şcolar 2022-2023, au fost selectaţi în urma unei competiţii la care au participat 64 de elevi din toată ţara.

Criteriile luate în considerare au fost: rezultatele şcolare, premiile obţinute la olimpiadele naţionale şi internaţionale, motivaţia şi dorinţa de a acumula cunoştinţe şi de a evolua profesional, capacitatea creativă şi inovativă, dar şi situaţia materială a părinţilor.

Evenimentul a avut loc în Aula acestui for, în prezenţa acad. Ioan-Aurel Pop, preşedintele Academiei Române, şi a membrilor Biroului Prezidiului.

Zece elevi olimpici au primit bursă de la Academia Română / Foto: Academia Română

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.