În masivul Rarău și pe DN18, în pasul Prislop a nins

În masivul Rarău a căzut în noaptea de luni spre marți prima ninsoare. Ca urmare a temperaturilor scăzute,  precipitațiilor sub formă de ploaie s-au transformat în cursul nopții în ninsoare. Meteorologii au anunțat temperaturi scăzute pentru întreg județul Suceava, iar la altitudini mai mari de 1.500 de metri ninsori, salvamontiști și cabanierii fiind pregătiți pentru prima zăpadă.

Si drumarii au fost nevoiți să intervină cu utilajele de deszăpezire și să împrăștie material antiderapant pe în Pasul Prislop de pe Drumul Național 18 care leagă Maramureșul de Suceava. Angajaţii de la de la SDN Baia Mare au intervenit cu 4 utilaje şi au împrăştiat 12,5 tone de material antiderapant.

În continuare vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă în nordul Moldovei. Cerul va fi temporar noros și pe arii relativ extinse, îndeosebi în cursul zilei, va ploua. În zona montană, la peste 1400 m, precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab la moderat, cu unele intensificări ziua în zona montană înaltă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 și 13 grade, iar cele minime între 3 și 6 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.