Depozit de gaze naturale la Fălticeni

DEPOGAZ este o companie modernă, cu o bogată experiență în înmagazinarea subterană a gazelor naturale, și este principalul operator de înmagazinare din România, având o cotă de aproximativ 90,5% din capacitatea activă totală de înmagazinare a României. Înmagazinarea subterană a gazelor naturale are un rol major în asigurarea securității aprovizionării cu gaze naturale prin acoperirea vârfurilor de consum sezoniere. Totodată, înmagazinarea gazelor naturale contribuie la asigurarea echilibrului între consum și producție internă / import și la menținerea caracteristicilor de funcționare optimă a sistemului național de transport gaze naturale.

Compania operează cinci depozite de înmagazinare cu o capacitate cumulată de 2,76 miliarde de metri cubi (mc). Compania intenționează să deruleze mai multe investiții pentru a își majora capacitatea de stocare a gazelor la 4,2 – 4,5 miliarde mc de gaze naturale.

Așa cum ne informează pagina de internet energynomics

energynomics.ro

un proiect al companiei este construirea unui depozit de gaze în nordul Moldovei, la Fălticeni, care ar putea acoperi consumul de gaz atât în partea de nord a României, cât și în Republica Moldova.

”Din punct de vedere strategic, în afară de dezvoltarea depozitelor noastre existente, dorim să construim un nou depozit în nordul Moldovei, la Fălticeni, cu o capacitate de înmagazinare de 200-250 milioane mc, 2-3 milioane extracție și 1,5-2 milioane mc extracție zilnică. Acest depozit ar putea acoperi nevoile din partea de nord a României, plus pe cele ale Republicii Moldova, care se confruntă cu o situație destul de delicată din punct de vedere strategic”, a afirmat directorul general al Depogaz Ploiești, Vasile Cârstea, în cadrul conferinței„O&G – răspunsuri pentru azi, răspunsuri pentru mâine”, organizate de Energynomics.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.