Functionarii publici vor fi evaluați online, din 2024

O noua modalitate de evaluare a funcționarilor publici a fost stabilită printr-un proiect de lege adoptat de Senat în această săptămână – evaluarea competențelor digitale. Evaluarea funcționarilor se va face prin intermediul unui sistem informatic al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici anunță administrație.ro

Proiect: Evaluarea anuală a funcţionarilor publici – prin sistemul informatic

Proiectul modifică şi completează în acest sens Ordonanţa de Urgenţă nr. 57/2019 privind Codul administrativ.

Semnatarii proiectului sunt 105 parlamentari de la PNL, PSD, UDMR şi USR.

Potrivit proiectului, „evaluarea performanţelor profesionale individuale ale funcţionarilor publici se face anual, prin intermediul sistemului informatic al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici”.

De asemenea, evaluarea va cuprinde gradul şi modul de atingere a obiectivelor individuale, gradul de îndeplinire a criteriilor de performanţă, precum şi nivelul competenţelor digitale.

Legea va intra în vigoare la data de 1 ianuarie 2024, prevede proiectul.

În prezent, această evaluare nu se face prin sistemul informatic şi nu cuprinde nivelul competenţelor digitale.

„Scopul acestei legi este acela ca rapoartele de evaluare a performanţelor profesionale individuale să fie gestionate în mediul online de către Agenţia Naţiona lă a Funcţionarilor Publici. Raţionamentul gestionării formularelor individuale de evaluare profesională prin sistemul informatic este acela de a moderniza sistemul public, prin accesarea cu mai mare uşurinţă a rapoartelor de evaluare. Prezentul proiect de act normativ va crea un cadru eficient de realizare a unui sistem electronic, precum şi a unei baze de date online pentru funcţionarii publici”, menţionează iniţiatorii proiectului în expunerea de motive.

Ei au apreciat că, prin introducerea acestei reglementări, funcţionarii publici vor beneficia de un sistem simplificat, care va putea fi accesat cu mai multă uşurinţă.

Totodată, aceştia vor fi mai bine informaţi cu privire la aptitudinile, obiectivele şi rezultatele lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.