Examenele pentru angajările în sistemul bugetar, ar putea fi înregistrate audio-video

Examenele pentru angajările de la stat ar putea fi înregistrate audio-video, după ce mai mulți parlamentari au inițiat un proiect de lege care modifică modul de desfășurare a concursurilor pentru ocuparea de funcții publice.

În plus, subiectele vor fi stabilite aleatoriu, de calculator. Inițiatorii susțin că vor exista cel puțin 10 subiecte din care calculatorul va extrage doar unul. Și membrii comisiei de concurs, dar și şi reprezentanţii instituţiei care angajează vor fi extraşi aleatoriu printr-un sistem informatic.

Dacă legea va fi adoptată, instituțiile publice vor fi nevoite să își doteze sălile de examen cu sisteme de înregistrare audio-video sau să închirieze săli care au astfel de echipamente.

Potrivit avocatnet.ro, la înregistrările făcute în timpul concursului vor avea acces atât membrii comisiei de concurs şi membrii comisiei de soluţionare a contestaţiilor, cât şi candidaţii. Aceștia din urmă vor avea acces doar la înregistrările ce-i vizează și doar în cazul probei orale.

examenele pentru angajările în sistemul bugetar, ar putea fi înregistrate audio-video

Pentru a se putea aplica, proiectul de lege trebuie adoptat la Parlament, promulgat de președintele statului și publicat în Monitorul oficial.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.