Proiect de promovare a managementului durabil al pădurilor în Europa la USV

În perioada 4-6 octombrie 2022, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a găzduit activitățile din cadrul proiectului Erasmus + „SFM VR – Sustainable Forest Management through Virtual Reality”. Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană, fiind un proiect de promovare a managementului durabil al pădurilor în Europa, luând în considerare utilizarea unor tehnologii moderne de instruire în domeniul forestier.

Compania TTS  (Finlanda), în calitate de instituție coordonatoare, și partenerii din cadrul proiectului, CTRL Reality (Finlanda), Training2000 (Italia) și Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava (România), au organizat, în data de 5 octombrie 2022, în format hibrid, webinarul „Realitatea virtuală și managementul durabil al pădurilor – instrumente și tehnologii pentru instruirea în managementul durabil al pădurilor”. Evenimentul s-a desfășurat în sala de conferințe a Hotelului Balada din Suceava, grupând prezentări ale cadrelor didactice de la Facultatea de Silvicultură din Suceava, ale partenerilor din cadrul proiectului și ale unor invitați din străinătate.

Printre participanții interesați de managementul forestier sustenabil s-au aflat experți din domeniul silvic, reprezentanți ai Asociației Forestierilor din România (ASFOR), precum și cadre didactice și elevi de la Colegiul Silvic „Bucovina” din Câmpulung Moldovenesc. Aceștia au avut ocazia să testeze echipamentele de realitate virtuală și aplicația VR pilot dezvoltată în cadrul proiectului, adaptată managementului forestier sustenabil.

Specialiștii din cadrul Facultății de Silvicultură din Suceava vor continua colaborarea cu partenerii externi pentru implementarea unor tehnologii moderne în managementul resurselor forestiere, apreciind potențialul inovativ imens pe care acestea îl au în educația silvică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.