În week-end, la Fălticeni, se desfășoară Târgul Mărului

În perioada 29 – 30 octombrie, Primăria şi Consiliul Local al municipiului Fălticeni, Asociaţia „Produs în Bucovina” şi Consiliul Judeţean Suceava, organizează, ediţia a XVII-a a Târgului Mărului.

Timp de două zile, începând de sâmbătă, ora 10:00, străzile din jurul Pieţei „Nada Florilor” din Fălticeni se vor transforma în cel mai mare târg de fructe din Moldova. Aici vor expune pomicultori din zona Fălticeni, furnizori de materiale şi produse specifice pentru agricultură, producători şi procesatori de lapte şi carne, piscicultori, apicultori, legumicultori şi meşteri populari.

Expozanţi din bazinul pomicol Fălticeni-Rădăşeni, membri ai Asociaţiei „Produs în Bucovina”, vor prezenta soiurile de mere care se cultivă în această zonă și toţi cei care vor vizita târgul vor avea la dispoziţie să aleagă dintr-o gamă extrem de variată de soiuri de mere, printre care Jonathan, Florina, Ionagold, Golden sau Vagner. Specialişti din cadrul Direcţiei Agricole Suceava şi ai APIA Suceava vor oferi consultanţă de specialitate la standurile amenajate în cadrul târgului. Pe lângă pomicultori şi-au anunţat prezenţa producători de material săditor, de utilaje agricole, firme care asigură substanţe pentru combaterea dăunătorilor, producători de băuturi alcoolice din fructe şi producători de sucuri naturale.

Duminică, Târgul de mere se va deschide la ora 10,00.

Tot sâmbătă, de la ora 12:00, la Biblioteca Municipală „Eugen Lovinescu” va avea loc seminarul „Cercetarea, inovarea şi bunele practici în valorificarea bogăţiei livezilor”. Printre cei care vor răspunde la întrebările pomicultorilor se numără şi Mariana Cotoi – director general al Casei Române de Comerţ Agroalimentar „Unirea”.

Organizatorii au pregătit în cadrul Târgul Mărului şi momente folclorice pentru cele două zile. Pe scena din centrul municipiului vor evolua ansambluri folclorice, formaţii artistice şi solişti de la Clubul Copiilor Fălticeni, Centrului Cultural „Grigore Vasiliu Birlic” şi unităţile şcolare din urbea de pe Șomuz. Invitat special este Ansamblul Profesionist „Ciprian Porumbescu” din Suceava.

Atmosfera va fi întreţinută de solişti şi ansambluri folclorice

„Aflat la a XVII –a ediţie, <Târgul Mărului> este o strategie de punere în valoare a potenţialului economic şi natural al municipiului Fălticeni şi al zonei arondate acestuia.

Târgul de mere şi produse agroalimentare se va deschide sâmbătă, 29 octombrie, în zona centrală a municipiului, cu desfăşurarea activităţilor comerciale cu fructe şi legume şi cu o expoziţie de fructe în faţa scenei. După ora 12,00 în aceeaşi locaţie va avea loc un spectacol folcloric în care vor evolua solişti şi formaţii artistice din Fălticeni. Duminică, Târgul de mere se va deschide la ora 10,00, iar după ora 12,30 atmosfera va fi întreţinută de solişti şi ansambluri folclorice tot din municipiu. În ambele zile pe scenă vor evolua și membrii Ansamblului Ciprian Porumbescu.

În cadrul expoziţiei de fructe, fermieri din bazinul pomicol Fălticeni – Rădăşeni vor prezenta soiurile de mere care se cultivă în această zonă iar specialiştii din cadrul Direcţiei Agricole şi APIA Suceava vor oferi consultanţă de specialitate la standul amenajate în cadrul târgului. Pe lângă pomicultori şi-au anunţat prezenţa producători de material săditor, de utilaje agricole, firme care asigură substanţe pentru combaterea dăunătorilor.

Ca element de noutate, Asociaţia <Produs în Bucovina>, va organiza o tombolă pentru soliştii şi formaţiile artistice care vor urca pe scenă, premiile fiind oferite de membrii asociaţiei”, ne-a spus primarul Cătălin Coman.

Consiliului Judeţean Suceava a sprijinit ediţia din acest an a Târgului Mărului asigurând scena pentru spectacolele artistice, sonorizare şi lumini, ecranul led de proiecţie, serviciile de prezentare a spectacolelor artistice şi evoluţia Ansamblului Profesionist „Ciprian Porumbescu” din Suceava  în zilele de sâmbătă şi duminică.

Partenerii Primăriei Fălticeni în organizarea ediţiei din acest an sunt: Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Suceava, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură, Centrul Cultural „Bucovina”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.