După-amiezilor francofone la Alianța Franceză din Suceava

Miercuri, 2 noiembrie 2022, ora 18:00, Alianța Franceză din Suceava organizează, în cadrul După-amiezilor francofone, o nouă întâlnire on-line destinată promovării cântecului francez și francofon, Le chanteur du mois/Cântărețul lunii.

Activitatea, cunoscută deja de publicul sucevean francofon, a demarat în luna ianuarie 2022 şi este animată de Frederic Castel, profesor la Universitatea din Reims, Franța, și prezentatorul uneia din cele mai ascultate emisiuni muzicale franceze on-line – On allume les étoiles/Aprindem stelele. De la începutul acestei serii de întâlniri, francofonii şi francofilii pasionaţi de muzică au avut ocazia să cunoască artişti aflaţi în plină ascensiune în Franţa precum Gilles Roucaute, Garance, Lily Luca, Laurent Berger, Léonor Bolcatto…

În luna noiembrie, activitatea îl are ca invitat pe Guilam, autor, compozitor şi interpret francez care s-a remarcat, încă de la primele sale apariţii, printr-o sinceritate debordantă, dar și prin modul în care melodiile sale îţi învăluie şi îţi ating sufletul, într-o combinaţie de melancolie şi eleganţă tragică. Cu o carieră în plin apogeu artistic şi cu câteva albume care au cucerit critica franceză, Guilam mai are multe surprize plăcute de împărtăşit cu publicul său, chiar şi după 14 ani de activitate.

Printre albumele cele mai cunoscute, putem aminti  Les gens importants (2007), Hasards (2009), Confidences (2013), Debout (2020), Empreintes (2022). Fie că este vorba de chitară, pian sau mandolină, este o adevărată plăcere să îl asculţi cântând. Textele sale sunt emoţionante, subtile, fin cizelate. Artistul cântă şi împreună cu fiica sa Camille, cu care a scos de altfel două albume intitulate 2Folks în 2017 şi 2021.

Întâlnirea francofonă din această săptămână își propune să aducă alături de publicul sucevean un artist sensibil şi talentat, pe care vă invităm să îl descoperiți pe parcursul unei ore de discuții despre procesul de creație și provocările vieții de artist.

Linkul de participare la această întâlnire on-line este https://meet.google.com/gou-bjkb-gsi şi este disponibil atât pe adresa de facebook Alianței Franceze din Suceavahttps://www.facebook.com/Alliance-Francaise-de-Suceava-100509888805151 cât și pe site-ul Alianței Franceze din Suceavahttps://afsuceava.ro. Activitatea se adresează tuturor categoriilor de public și este gratuită.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.