Programul privind casarea mașinilor uzate se amână pentru anul viitor

Programul privind casarea mașinilor uzate, care urma să înceapă în noiembrie, se amână pentru anul 2023, a anunțat miercuri Administrația Fondului pentru Mediu (AFM).
„Administrația Fondului pentru Mediu intenționează să simplifice procedurile de accesare a proiectelor finanțate din Fondul pentru mediu prin descentralizarea unor programe, cu ajutorul primăriilor care se vor implica direct în analiza și implementarea proiectelor, așa cum este cazul Programului de casare a autovehiculelor uzate.
În acest context, ghidul Programului privind casarea autovehiculelor uzate va suferi modificări, urmând ca sesiunea de lansare să aibă loc în prima parte a anului 2023. Perioada și modalitatea de depunere a cererilor de finanțare, însoțite de documentația aferentă, se vor stabili prin dispoziția președintelui AFM”, se precizează în comunicatul de presă emis de Biroul Comunicare al Administrației Fondului pentru Mediu.

Dă clic pentru a accesa comunicat_presa_rabla_local-2022_11_02.pdf

 

În septembrie, AFM anunţa că se vor putea realiza conturi începând cu data de 14 octombrie 2022, urmând ca, în perioada 21 octombrie 2022, ora 10.00 – 23 decembrie 2022, ora 14.00 sau până la epuizarea bugetului alocat sesiunii de finanţare, solicitanţii să poată depune cererile de finanţare.

La începutul lunii octombrie, Mihai Drăgan, directorul de Comunicare din cadrul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, declara că prima ediţie a programului „Rabla local”, prin care cetăţenii îşi vor putea casa maşinile mai vechi de 15 ani în schimbul unui voucher de 3.000 de lei, va începe la jumătatea lunii octombrie.

La mijlocul lunii octombrie, AFM anunța că programul pentru casarea maşinilor uzate se amână şi se va putea realiza începând cu data de 11 noiembrie 2022.

Program casarea autovehiculelor uzate / Comunicate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.