Județul Suceava inclus în Ruta Cultural-Turistică transnațională “Meşteri populari şi meşteşuguri tradiţionale din România”

Județul Suceava a fost inclus în Ruta Cultural-Turistică transnațională “Meşteri populari şi meşteşuguri tradiţionale din România”

Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului a lansat, vineri, 11 noiembrie, Ruta Cultural-Turistică „Meşteri populari şi meşteşuguri tradiţionale din România”, în cadrul Târgului de Turism al României.

„Astăzi lansăm ruta Meşteri populari şi meşteşuguri tradiţionale din România, din care fac parte consiliile judeţene din Suceava, Maramureş, Neamţ şi Botoşani. Cu această ocazie, vreau să vă anunţ că am reuşit să lansăm această rută şi în Republica Moldova, ea devenind o rută transnaţională”, a afirmat Tudoriţa Lungu, secretar de stat în minister, prezentă la eveniment.

Conform vicepreședintelui Consiliului Județean Suceava Niculai Barbă, lansarea Rutei a avut loc în cadrul Tîrgului de Turism al României, includerea județului Suceava în Ruta Cultural-Turistică „Meşteri populari şi meşteşuguri tradiţionale din România” reprezintă o recunoaștere a valorii inegalabile a meșteșugurilor din Bucovina, zestre purtătoare de tradiții, precum și a priceperii meșterilor noștri populari, care duc mai departe aceste mărturii incontestabile ale identității noastre naționale, a spus Niculai Barbă.

Vicepreședintele Niculai Barbă a mențioant că cei care se ocupă de studierea domeniului au arătat că din punct de vedere etnologic și antropogeografic, a raportului dintre om și natură, dintre om și cerințele de confort, meșteșugurile au accentuat adaptarea localnicilor la condițiile naturale, iar exercitarea lor s-a bazat pe utilizarea materiilor prime oferite de natura generoasă.

n zona Bucovinei, cele mai practicate meșteșuguri sînt prelucrarea lemnului, prelucrarea lutului, industria casnică textilă, prelucrarea fierului, prelucrarea pieilor, cojocăritul, încondeiatul ouălor și confecționarea măștilor populare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.