10 medalii pentru tenismenii fălticeneni la Turneul Campionilor Tenis 10 FRT Braşov

Municipiul Braşov a găzduit în perioada 3 – 4 decembrie, a VII-a ediţie a Turneului Campionilor Tenis 10 FRT & Tenis Teens, competiţie organizată de Federaţia Română de Tenis. A fost cel mai aşteptat eveniment al anului pentru toţi tenismenii amatori cu vârsta cuprinsă între 5 şi 17 ani, medaliaţi, în sezonul 2022 la turneele FRT Tenis 10 & Teens, mai ales că s-a desfăşurat în premieră la 13 categorii de joc, meciurile având loc în două baze sportive Tenis Arena şi Tenis Tour Office Gară.

Clubul ACS „Nada Florilor” din Fălticeni a participat cu 23 de sportivi care au concurat la 9 niveluri de joc şi după două zile de competiții s-a întors acasă cu şapte medalii de aur, două medalii de argint şi una de bronz. La Nivelul Roşu Starter Natalia Andrei a obţinut Locul I şi Sofia Burlui – locul III. La Nivelul Roşu Challenger, locul II a fost obţinut de Adelina Rădăşanu, la Portocaliu Starter locul I a revenit lui Alexandru Lazniuc iar la Portocaliu Challenger pe primul loc s-a situat Bianca Alexandra Sosoi. La Nivelul Verde, fete locul I a revenit Elenei Tanasă, la Nivelul Verde Master pe locul I s-a clasat Daniel Mitocaru, la Verde Challenger medalia de aur a ajuns tot la un fălticenean, Christian Samachişa. La Nivelul Galben finala a fost disputată între doi jucători  legitimaţi la ACS „Nada Florilor”,  locul I revenind lui Cristian Aciubotăriţei care l-a învins pe colegul său de club Matei Ursache.

„A fost un turneu mult aşteptat de sportivii noştri. Ne-am pregătit de la sfârşitul verii dar mult mai intens în ultima perioadă şi rezultatele s-au văzut. Rezultatele puteau fi şi mai bune, dar având mulţi copii la aceeaşi categorie, în fazele finale se eliminau între ei. Suntem mulţumiţi de rezultate având în vedere participarea numeroasă – peste 140 de copii din toate zonele ţării şi cu rezultate foarte bune în turneele naționale la care au participat.

Locul I pe ţară ne onorează, dar ne şi obligă. Mulțumesc copiilor pentru felul în care au jucat, părinţilor pentru efortul depus şi sponsorilor noştri: Ceztrans, Raitar, Romfour, Lumea perdelelor pentru susţinere şi, nu în ultimul rând, domnului primar Cătălin Coman care este mereu aproape de noi. Noi încercăm să continuăm tradiţia obţinerii de rezultate foarte bune pentru clubul „Nada Florilor” şi pentru municipiul Fălticeni, acesta fiind principalul obiectiv şi pentru anul 2023. Peste o săptămână urmează un alt turneu al campionilor M.P.G. la Cluj şi unul la Bucureşti. Le urez succes tuturor copiilor care vor participa”, ne-a declarat Marcel Dascălu, cel care se ocupă de pregătirea micilor campioni din urbea de pe Şomuz.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.