Vagoanele din trenurile Intercity sunt dotate cu Wi-Fi

Pasagerii din trenurile Intercity (IC) ale CFR Călători vor putea accesa gratuit conexiunea Wi-Fi la viteză 4G furnizată de Orange Business Services, potrivit unui comunicat. După o pauză de opt ani, CFR Călători a reluat cursele intercity între Suceava și București.

Începând cu data de 11 decembrie 2022 se actualizează datele privind mersul de tren şi ofertele CFR Călători. Rugăm accesaţi paginile de interes pentru informaţii actualizate.

Bucurați-vă de acces gratuit la internet la bordul trenurilor Intercity (IC) operate de CFR Călători. Tehnologia evoluează și odată cu ea crește nevoia oamenilor de a fi conectați rapid și simplu la internet când sunt în mișcare. CFR Călători pune nevoile de călătorie ale pasagerilor pe primul plan și, pentru a ține pasul cu solicitările lor, împreună cu Orange Business Services, furnizează Wi-Fi la viteză 4G în toate trenurile Intercity, în cadrul unui proiect pilot.

Astfel, CFR Călători a dotat cu servicii de Wi-Fi mobil 33 de vagoane care deservesc trenurile de rang Intercity. Indiferent de rețeaua de telefonie mobilă utilizată, pasagerii au acces gratuit și nelimitat la internet pe toată durata călătoriei.

Cum poate fi accesat WiFi-ul gratuit de la bord-ul trenului CFR Călători?

  1. După urcarea în tren, se deschid setările Wi-Fi pe dispozitivul mobil.
  2. La pornirea Wi-Fi-ului de pe dispozitivul mobil, în lista de rețele disponibile va apărea „Wi-Fi CFR”.
  3. Se va selecta „Wi-Fi CFR” pentru conectarea la rețea.
  4. Se va intrduce parola afișată la bordul trenului şi conectarea este finalizată.

Pentru ca toți pasagerii CFR Călători să fie în siguranță online, soluția Business Wi-Fi Mobile furnizată de către Orange Business Services are inclusă și opțiunea de securitate, care asigură blocarea traficului periculos, de tip malware, și a aplicațiilor care generează un trafic intens de date și pot afecta experiența altor călători.

În același timp, Business Wi-Fi Mobile vine cu opțiuni utile și pentru echipele CFR Călători, care pot vizualiza în timp real trenurile pe traseu și pot avea acces la statistici privind gradul de utilizare a serviciului Wi-Fi. Implementarea soluției de către Orange Business Services a fost făcută alături de Arobs Transilvania Software, partener pentru Wi-Fi Mobil și Smart Tracking.

Despre CFR Călători

Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători “CFR Călători” S.A. este operatorul național feroviar a cărui principală activitate este transportul public de călători pe calea ferată. CFR Călători contribuie la libera circulație a persoanelor în interiorul și în afara țării, în condiții de siguranță și confort fiind un mijloc de transport sustenabil și prietenos cu mediul. Politica pe care managementul companiei o promovează este de a furniza servicii de calitate de transport feroviar de pasageri, cu un angajament față de societate în sensul garantării accesibilității pentru toate categoriile de cetățeni.

Despre Orange Business Services

Orange Business Services, divizia de B2B a Grupului Orange, este partenerul de transformare digitală pentru companii din întreaga lume. Operator de rețele și integrator de servicii digitale, Orange Business Services utilizează expertiza în domeniile IoT, Cloud, Data și AI, dezvoltarea de aplicații și securitatea informatică. În România, Orange Business Services este reprezentată de către divizia de business a Orange România și Orange Romania Communications și permite companiilor mari, IMM-urilor și autorităților publice să își transforme organizațiile prin utilizarea tehnologiei și a informațiilor digitale.

 

CFR Călători pune gratuit la dispoziție pasagerilor, din trenurile IC, Wi-Fi la viteză 4G furnizat de Orange Business Services

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.