De Ziua Tineretului Ortodox, părintele Constantin Necula va conferenția la Suceava

Pe 2 februarie, de Ziua Internațională a Tineretului Ortodox, Inspectoratul Școlar Județean Suceava, în parteneriat cu Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, prin Sectoarele Cultural și Media și comunicare ale Centrului Eparhial și Societatea Femeilor Ortodoxe ”Maria de Mangop” organizează Conferința ”Întâmpinarea tinereții cu Hristos”, ediția a II-a.

De Ziua Tineretului Ortodox, Părintele Constantin Necula va conferenția la Suceava

Evenimentul cultural-educațional îl are ca invitat pe pr. prof. univ. dr. habil. Constantin-Valer Necula, prodecan al Facultății de Teologie Ortodoxă ”Sfântul Andrei Şaguna”, din cadrul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu. Conferința se va desfășura vineri, 3 februarie 2023, începând cu ora 18:00, în Aula Magna a Universității ”Ştefan cel Mare” Suceava.

Programul manifestării cuprinde recitalul ”Dragostea de neam și țară”, al Grupului vocal-tradițional ”Ai lui Ştefan, noi oșteni”, de la Liceul Tehnologic ”Ion Nistor” Vicovu de Sus; Panelul olimpicilor, ”Cerurile-n cărți, la îndemână”, multiplă prezentare de carte, cu participarea elevilor suceveni premianți la etapele naționale, nivel gimnaziu și liceu, ale Olimpiadei Naționale de Religie, Cultul Ortodox 2022, și un salon binar de carte Editura Agnos, Sibiu – Editura Crimca, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

Înscrierea în vederea participării la conferință se realizează, în limita locurilor de care dispune Aula Magna, prin completarea unui formular:

https://docs.google.com/forms/d/1hPdjF2s7aYrNKcXSGwNgpsyTQTscObn3xs5Ge3-iECE/edit. Conferința va fi transmisă live, pe pagina oficială de Facebook a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Ziua Internațională a Tineretului Ortodox, celebrată anual în data de 2 februarie, a fost instituită în iunie 1992, în cadrul celei de a 14-a Adunări Generale a Syndesmos – Organizaţia Mondială a Tineretului Ortodox.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.