La Fălticeni, mamografii gratuite, fără trimitere și fără card de sănătate

Femeile asigurate și neasigurate pot face mamografie digitală gratuită, cu dublă citire, în cadrul proiectului “ONCOFEM – Fii responsabilă de sănătatea ta! Prevenție, depistare, diagnostic și tratament precoce al cancerului de sân”, derulat de Institutul Regional de Oncologie Iași împreună cu Fundația Enable, în 12 județe din nord-estul și sud-estul țării (Iași, Bacău, Vaslui, Botoșani, Neamț, Suceava, Galați, Brăila, Constanța, Vrancea, Tulcea, Buzău).
Calendarul deplasărilor este anunțat din timp pe pagina de Facebook a Institutului, https://facebook.IROIASI.
În luna februarie, Unitate Mobilă de Screening, dotată cu mamograf digital și materiale sanitare pentru testarea gratuită a femeilor care corespund criteriilor stabilite prin proiect va fi în județul Suceava.

”ONCOFEM Fii responsabilă de sănătatea ta! Prevenție, depistare, diagnostic și tratament precoce al cancerului de sân” este un proiect cu finanțare europeană și se adresează femeilor din Regiunile Nord-Est și Sud-Est ale României (județele Iași, Bacău, Vaslui, Botoșani, Neamț, Suceava, Galați, Brăila, Constanța, Vrancea, Tulcea, Buzău). O unitate de screening mobilă pentru depistarea cancerului de sân va ajunge astfel în județul nostru, prima oprire fiind programată în municipiul Rădăuți, în zilele de 13, 14 și 15 februarie. În zilele de 16 și 17 februarie se vor putea testa femeile din zona orașului Cajvana, caravana fiind prezentă în curtea Primăriei Cajvana. Pe lista deplasărilor urmează comuna Horodniceni, pe data de 20 februarie, urmând ca în zilele de 21 și 22 februarie, aceasta să ajungă la Fălticeni. Pe data de 23 februarie, personalul medical coordonat de către Institutul Regional de Oncologie Iași va fi prezent în orașul Liteni iar ultima oprire din această lună este programată pentru data de 24 februarie, în comuna Forăști.

Criteriile pentru a beneficia de testare gratuită sunt: femeile cu vârsta curpinsă între 50 și 69 de ani fără o zi, care nu au mai făcut în ultimele 12 luni mamografie, nu au diagnostic confirmat de cancer mamar, sunt asimptomatice, nu au antecedente sugestive pentru patologia de cancer mamar, nu sunt însărcinate și nu alăptează.

Pentru testare, femeile asigurate cât și pentru cele neasigurate, trebuie să se prezinte doar cu cartea de identitate în original și copie, fără trimitere sau card de sănătate.

Mamograf alb V2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.