A IV-a tabără de schi adaptat persoanelor cu dizabilităţi

Până vineri, 24 februarie, pârtia Veveriţa din Vatra Dornei găzduieşte cea de-a IV-a tabără de schi dedicat persoanelor cu dizabilităţi organizată de asociaţia Caiac SMile. Alte cinci persoane speciale se vor antrena intens pentru a schia independent, folosind monoschiul, aflăm dintr-un comunicat al organizatorilor.

Pe lângă cele cinci persoane înscrise în tabăra specială, vor putea schia şi alte persoane cu dizabilităţi care au optat pentru a petrece o zi pe pârtie. Organizatorii îi invită şi pe cei care nu s-au înscris încă în platforma online şi anunţă că înscrierea se poate face chiar de pe pârtie, accesând Caiacsmile.ro.

„Îi aşteptăm pe toţi cei interesaţi de această iniţiativă să ni se alăture. Ne dorim să îi cunoaştem şi să îi ajutăm să descopere bucuria sporturilor de iarnă. Avem deja foarte multe persoane înscrise, însă îi aşteptăm şi pe cei care nu s-au înscris încă” a declarat Ionuţ Stancovici, preşedintele asociaţiei Caiac SMile.

„1.000 de persoane ajutate, 1.000 de poveşti speciale”

După numeroasele proiecte dedicate persoanelor cu dizabilităţi din România („Caiacul, terapie pentru nevăzători”, „Spre normalitate în caiace adaptate”, „Integrare prin compasiune” sunt doar trei dintre ele), pentru cea de-a doua ediţie a proiectului „Şi oamenii cu dizabilităţi vor să schieze” echipa Caiac SMile a stabilit un obiectiv ambiţios: accesul la activităţile sportive caracteristice sezonului de iarnă pentru 1.000 de persoane cu dizabilităţi, în sezonul de schi 2022-2023. Iar acest obiectiv a fost atins la scurt timp după demararea proiectului.

„Suntem impresionaţi de interesul manifestat de persoanele cu dizabilităţi pentru proiectul nostru de iarnă. Numărul de locuri pe care noi l-am ales drept obiectiv s-a completat foarte repede. Ne bucură acest lucru, înseamnă că oamenii aceştia speciali aveau nevoie de un astfel de program. Pe cei care nu s-au înscris încă, îi invităm să o facă. Pe pârtie sunt antrenori, voluntari, kinetoterapauţi, monitori de schi cu dizabilităţi care sunt pregătiţi pentru a lucra cu monoschiul. Totul se desfăşoară în deplină siguranţă. La Vatra Dornei vom avea alături şi reprezentanţi ai Salvamont Vatra Dornei. Îi invităm şi pe cei care încă nu s-au înscris în programul de o zi să o facă. Garantăm că experienţa este unică” a completat Ionuţ Stancovici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.