Pe 8 martie, după-amiezilor francofone la Suceava

Miercuri, 8 martie 2023, ora 18.00, în cadrul După-amiezilor francofone la Suceava, Alianța Franceză din Suceava, în colaborare cu Colegiul Tehnic „Laţcu Vodă” Siret, organizează activitatea  „Le français c’est utile. Le français c’est l’avenir” coordonată de doamna profesor  Pieszczoch Nicoleta.

Activitatea are ca obiectiv evidenţierea principalelor avantaje pe care le are un vorbitor de limba franceză ca limbă străină. Să stăpâneşti limba franceză constituie un atu în orice carieră profesională şi un plus în CV-ul oricărui adolescent într-un context în care limba franceză este, mai mult ca oricând, o limbă a viitorului.

Pe lângă reliefarea avantajelor învăţării limbii franceze, activitarea își propune să dezvolte la elevii participanţi, simţul estetic al valorilor culturale, al interculturalităţii, al solidarităţii, al respectului pentru un mediu curat. Elevii vor fi încurajaţi să își exprime creativitatea şi să îşi prezinte oraşul în care locuiesc, folosind diverse aplicaţii on-line. Tinerii vor naviga pe Google Earth şi Google maps şi vor încerca să  creeze un oraş nou, ideal atât pentru tinerii de azi cât şi pentru adulţii de mâine.

Activitatea coordonată de  doamna profesor Pieszczoch Nicoleta își propune să dezvolte spontaneitatea, abilitățile de colaborare, cooperare și comunicare ale elevilor în limba franceză prin lucrul în echipă în diverse contexte şi prin repartizarea echilibrată a sarcinilor. Remarcăm astfel implicarea elevului Boghian Dennis, clasa a XI-a, care a realizat afişul şi sloganul acestei acţiuni, dar şi cea a elevei Ciurciun Jessica-Elisa, care va fi responsabilă de prezentarea activităţii la care vor participa un număr de 20 de elevi.

             Mai multe informaţii şi materiale video despre această activitate sunt disponibile pe adresa de facebook a Alianței Franceze din Suceava: https://www.facebook.com/Alliance-Francaise-de-Suceava-100509888805151 și pe site-ul Alianței Franceze din Suceava: https://afsuceava.ro. Activitățile se adresează tuturor categoriilor de public și sunt gratuite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.