Lumina Sfântă va fi adusă şi în acest an de la Ierusalim

Tradiția aducerii Sfintei Lumini de la Ierusalim, inaugurată de Părintele Patriarh Daniel în anul 2009, continuă și în acest an.

Conform unui comunicat al Biroului de Presă al Patriarhiei Române, Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim, în seara zilei de sâmbătă, 15 aprilie 2023, de părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul Așezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, şi va fi oferită, ca întotdeauna, delegaţilor eparhiilor Patriarhiei Române prezenți la Aeroportul Internaţional Otopeni.

Lumina Sfântă va fi adusă şi în acest an de la Ierusalim, în Sâmbăta Paştelui, cu un avion privat, pe Aeroportul „Ştefan cel Mare”, urmând să fie împărţită ulterior reprezentanţilor parohiilor.

„Împreună cu Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor am convenit şi în acest an organizarea evenimentului. O delegaţie de la Arhiepiscopie va pleca pentru aducerea Luminii Sfinte, cu un avion privat, aşa cum a fost şi în anii trecuţi„, a declarat Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava. El a precizat că din anul 2009 CJ Suceava s-a implicat în acest eveniment, inclus în Programul „Paștele în Bucovina”

Centrele eparhiale, prin protopopiate, vor distribui apoi Lumina Sfântă fiecărei parohii.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.