Un nou pachet de vouchere și ajutoare

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunţat că se pregătesc noi vouchere, în valoare de 4.000 de lei pentru renovarea locuințelor sau pentru schimbarea electrocasnicelor cum ar fi frigiderul, aragazul sau maşina de spălat. De aceste vouchere ar putea beneficia 220.000 de români. este vorba de familiile care au peste cinci copii, persoanele care nu pot munci sau cele vârstnice care trăiesc fără niciun sprijin.

Ministrul Marcel Boloş a anunțat că va exista şi un pachet de ajutoare pentru persoanele vârstnice care va cuprinde  servicii sociale la domiciliu cum ar fi îngrijire la domiciliu, servicii medicale, inclusiv servicii de catering dacă nu au din ce trăi şi nu realizează veniturile corespunzătoare.

„Avem un buget de 150 de milioane de euro şi încercăm din aceşti bani, aceste tipuri de servicii să fie ţintite pe nevoia persoanei vârstnice, astfel încât la domiciliu să poată avea asigurate toate aceste servicii pentru o înlocuire adecvată şi o integrare socială adecvată” a declarat  ministrul Marcel Boloş.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.