Amplă acțiune în cluburile din zona Fălticeni

Amplă acțiune de prevenire a actelor antisociale și pentru prevenirea consumului de droguri desfășurată în sistem integrat de polițiști

Sancțiuni contravenționale în valoare de aproape 20.000 lei aplicate în cadrul acțiunilor desfășurate în cluburile din zona fălticeni

În contextul minivacanței de 01 MAI, în noaptea de 29/30.04.2023 (între orele 23:00 – 04:00) polițiștii Serviciului Ordine Publică din cadrul I.P.J. Suceava au organizat și desfășurat o acțiune cu efective mărite în municipiul Fălticeni, orașul Dolhasca dar și în zona rurală arondată, pe linia prevenirii infracționalității stradale și a faptelor antisociale în proximitatea cluburilor, barurilor și discotecilor.

La acțiune au participat polițiștii Serviciului Ordine Publică din cadrul I.P.J. Suceava, fiind angrenați în sprijin și polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni și S.P.R. 12 Preutești, 2 grupe luptători S.A.S, jandarmi din cadrul I.J.J. Suceava, polițiști rutieri.

În vederea acoperirii tuturor zonelor vizate pentru control, lucrătorii au fost repartizați în 7 echipe de lucru.

Au fost efectuate verificări și controale în incinta și în zona adiacentă cluburilor de pe raza mun. Fălticeni, precum și la o discotecă din com. Preutești și la o societate comercială cu profil disco-bar din orașul Dolhasca.

În cadrul acțiunii au fost legitimate 103 persoane, fiind efectuate 15 controale corporale asupra unor persoane cu comportament suspect.

Au fost controlați 13 agenți economici și au fost avertizate 16 persoane cu privire la normele de conduită socială.

De asemenea, au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 19.020 lei, pentru acte de tulburare a ordinii și liniștii publice dar și pentru abateri rutiere.

Au fost controlate 64 de autoturisme identificate în zona cluburilor și au fost testați cu aparatele etilotest și drugtest 24 de șoferi. Au fost reținute 3 permise de conducere și au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.

De asemenea în cadrul acțiunii au fost efectuate verificări de specialitate pe linia Legii nr. 333/2003 și H.G. 301/2012 la 2 agenți economici, fiind verificați și 6 agenți de pază.

Pentru deficiențele constatate s-a dispus măsura legală de sancționare a unui administrator în incinta societății acestuia desfășurându-se activități de jocuri de noroc fără a fi respectate condițiile impuse de lege.

Totodată, din zona adiacentă unui club din localitatea Preutești, o persoana recalcitrantă a fost extrasă, condusă la sediul SPR 12 Preutești unde a fost sancționată pentru încălcările aduse Legii 61/1991 cu amenda contravențională în valoare de 6000 lei.

Polițiștii reamintesc că siguranţa tinerilor constituie o prioritate naţională a tuturor instituţiilor şi factorilor cu atribuţii în  domeniu, abordarea integrată a acestei problematici fiind esenţială pentru asigurarea unei dezvoltări optime a tinerei generaţii.

Totodată, la nivelul IPJ Suceava s-au dispus măsuri pentru organizarea periodică în toate zonele județului a unor acțiuni care să ducă la creșterea gradului de siguranță a tinerilor și la prevenirea consumului de alcool și droguri în rândul tinerilor.

Polițiștii avertizează cu privire la pericolele generate în plan juridic și personal de consumul de substanțe interzise.

Consumul de droguri poate avea un impact asupra vieţii tale sub toate aspectele:

  • Relaţiile cu prietenii şi familia – prietenii şi familia vor sta în calea consumului de droguri şi relaţia cu ei se va deteriora;
  • Siguranţa – în momentul în care eşti sub efectul drogurilor sau în momentul procurării dozei eşti pus în situaţii în care siguranţa îţi este ameninţată şi esti predispus să ţi se întâmple lucruri foarte rele;
  • Presiunea financiară – cheltuieşti din ce în ce mai mulţi bani pentru a procura droguri şi nu mai faci faţă cheltuielilor zilnice. Te-ai gandit câţi bani ai putea economisi dacă nu ai consuma?;
  • Dependenţa – vei simţi că nu poţi funcţiona fără droguri şi vei folosi timp şi energie să faci rost de ele.
  • Violenţa – vei face lucruri pe care în mod normal nu le-ai fi făcut altfel. Poţi deveni violent sau poţi deveni o victimă a violenţei;
  • Depresia – poţi intra într-o stare de depresie după consum ca efect direct al consumului sau din cauza lucrurilor pe care le-ai experimentat în timpul consumului;
  • Accidente – când te afli sub influenţa drogurilor poţi face lucruri care te pot răni sau îţi pot provoca accidente.

 Trăiește și distrează-te sănătos! Spune NU alcoolului și drogurilor!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.